Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Картина, яку знайшли в сараї під курячим послідом виявилась шедевром ван Дейка
commentss НОВИНИ Всі новини

Картина, яку знайшли в сараї під курячим послідом виявилась шедевром ван Дейка

Очікується, що знайдена картина принесе 3 млн доларів на аукціонні Sotheby's, що відбудеться наступного тижня.

25 січня 2023, 14:42 comments2421
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В штаті Нью-Йорк знайшли в сараї картину, яка була вкрита курячим послідом. Згодом виявилось, що це рідкісна робота фламандського майстра Антоніса ван Дейка, яка може бути продана за 3 млн доларів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Business Insider.

Картина, яку знайшли в сараї під курячим послідом виявилась шедевром ван Дейка

Фламандський художник Антоніс ван Дейк

Колекціонер мистецтва Альберт Б. Робертс знайшов роботу в сараї ферми в містечку Кіндергук, штат Нью-Йорк у 2002 році та придбав її за 600 доларів. Справжність картини ван Дейка була підтверджена у 2019 році істориком мистецтва Сюзан Барнс. На картині зображено голого бородатого чоловіка, що сидить на табуретці.

"Притулок для втраченого мистецтва, яке постраждало від нехтування", — називає свою колекцію полотен Альберт Б. Робертс, до якої також увійшла картина ван Дейка.

Як зазначає Сьюзен Барнс, знайдене полотно розміром близько одного метра є лише однією з двох картин, що створювались художником з живих моделей у такому масштабі під час роботи у студії. Знайдена картина виявилась ескізом для роботи Ван Дейка під назвою "Святий Ієронім", що створювалась у період з 1615 по 1618 роки.

Наступного тижня очікується, що на аукціонні Sotheby's полотно буде продано за 3 млн доларів. Виручені кошти підуть до Фонду Альберта Б. Робертса, який фінансово допомагає художникам та іншим митцям.

Переглянути зображення знайденої картини можна нижче:

Картина, яку знайшли в сараї під курячим послідом виявилась шедевром ван Дейка - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про сина одного з найвідоміших терористів Усами бен Ладена, який займається незвичною для його батька справою.

Також "Коментарі" писали про українську письменницю Оксану Забужко, яка розкритикувала критиків фемінітивів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини