Головна Новини Суспільство події Зеленський розповів, що робиться в Полтаві після ракетного удару
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, що робиться в Полтаві після ракетного удару

Скільки людей залишається у лікарнях розповів президент

9 вересня 2024, 08:41
Поділіться публікацією:

У лікарнях залишається 220 поранених через ракетний удар по Полтаві 3 вересня. Про це у вечірньому зверненні 8 вересня заявив президент України Володимир Зеленський, інформує портал "Коментарі".

Зеленський розповів, що робиться в Полтаві після ракетного удару

Рятувально-пошукові роботи в Полтаві, ДСНС України

"Серед них є і важкі, дуже важкі поранені. Дякую всім лікарям, усім медичним сестрам, які намагаються дуже допомогти, намагаються зберегти якнайбільше життів", – сказав президент.

Нагадаємо, що у вівторок 3 вересня російські окупанти завдали удару по Полтаві двома балістичними ракетами "Іскандер-М". Влучання було по території навчального закладу й сусідньої лікарні, частково зруйновано одну з будівель військового Інституту зв'язку.

5 вересня у ДСНС повідомили про завершення рятувально-пошукової операції.

Внаслідок удару загинуло 55 людей, 8 вересня начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін повідомив, що в лікарнях померло троє постраждалих, загальна кількість загиблих зросла до 58 осіб. Поранення отримали понад 328 людей.

Кримінальне провадження щодо ракетного удару РФ по навчальному центру в Полтаві відкрило ДБР. Досудове розслідування за фактом зазіхання на територіальну цілісність України розпочала прокуратура. До оперативного розслідування залучили Військову службу правопорядку у ЗСУ, хочуть з'ясувати, чи зроблено достатньо, щоб уникнути загибелі військовослужбовців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ця атака продемонструвала нестачу систем протиповітряної оборони, що робить Україну вразливою для російських ударів, а також недоліки української армії, яка не змогла краще захистити навчальний центр. Про це пише The Wall Street Journal. Видання зазначає, звістка про удар по інституту викликала гнів в Україні. У Сухопутних військах України заявили про проведення розслідування, чи належним чином здійснювалося управління установою в умовах постійної ракетної загрози з боку противника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини