Головна Новини Суспільство події З'явилась нова інформація про загибель чоловіка на Житомирщині після його перебування в ТЦК
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилась нова інформація про загибель чоловіка на Житомирщині після його перебування в ТЦК

У Житомирському ТЦК повідомили про перші висновки службового розслідування щодо смерті військовозобов'язаного від нападу епілепсії.

9 червня 2024, 09:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На початку червня в мережі поширилась інформація про загибель чоловіка після відвідин Житомирського обласного ТЦК. У військкоматі заявили, що це сталось після "самокаліцтва" та епілептичного нападу. Тепер у Житомирському ТЦК повідомили нові деталі інциденту.

З'явилась нова інформація про загибель чоловіка на Житомирщині після його перебування в ТЦК

В Житомирському ТЦК пояснили ситуацію щодо загибелі військовозобов'язаного. Фото з відкритих джерел

Після інциденту щодо загибелі військовозобов'язаного було назначено службове розслідування, а тепер з'явились перші висновки, які повідомили у Житомирському ТЦК.

У ході розслідування стало відомо, що 28 травня військовозобов'язаний потрапив до ТЦК з ознаками алкогольного сп'яніння. Через такий стан у військкоматі вирішили відправити чоловіка додому, проте той відмовився. Чоловік зателефонував родичам та попередив, що залишиться в ТЦК, і що проти нього не застосовуються протизаконні дії.

"29 травня у Сергія К. трапився перший епілептичний напад, під час якого він впав на кахельну підлогу спиною, вдарився головою. Йому була надана домедична допомога, викликали "швидку". Невдовзі стався другий епілептичний напад. Лікарі швидкої надали кваліфіковану допомогу та госпіталізували військовозобов’язаного. Після чотирьох днів, проведених у лікарні… надійшло повідомлення про смерть чоловіка", — повідомили в ТЦК.

Також у військкоматі зазначили, що травми, які були у військовозобов’язаного були отримані через його епілептичні напади.

"Виходячи з ситуації, яка склалася, можна припустити, що певні особи паразитують на суспільно чутливій темі, намагаючись зірвати заходи мобілізації, та маніпулюють громадською думкою", — наголосили в ТЦК щодо скандальної ситуації.

Нагадаємо, що після першого повідомлення від ТЦК про загибель чоловіка від епілепсії його родичі не погоджувались з такою думкою та прийшли протестувати до військкомату. За їх словами, 32-річний чоловік мав травми голови та інших частин тіла, які нібито не відповідають тим, що стаються при нападах епілепсії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що це не вперше військовозобов'язані помирають після відвідин ТЦК від епілептичного нападу. Подібний випадок стався у Дніпропетровській області, а також у Закарпатській під час поїздки до навчального центру.

Також "Коментарі" писали про те, що працівники ТЦК не можуть затримувати людей без поліція, а представники поліції не мають права вручати повістки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини