Головна Новини Суспільство події Який небезпечний штам коронавірусу підтвердили в інфікованих дітей у таборі Одеси
commentss НОВИНИ Всі новини

Який небезпечний штам коронавірусу підтвердили в інфікованих дітей у таборі Одеси

У 30 - штам Delta, а хворіють 45 осіб

18 серпня 2021, 11:55 comments1086
Поділіться публікацією:

У дітей, що заразилися COVID-19 в одеському літньому таборі "Молода гвардія", підтвердили Delta-штам. За повідомленням санітарного лікаря Одеської області Віталія Гончарова, кількість заражених коронавірусом дітей зросла до 45 осіб. Про це пише видання "Страна".

Який небезпечний штам коронавірусу підтвердили в інфікованих дітей у таборі Одеси

Табір "Молода гвардія". Фото з відкритих джерел

П'ятьох дітей вже госпіталізували в лікарню з ускладненнями, у 30 — штам Delta, а всього заразилися вже 45 осіб (з них троє дорослих). У трьох з чотирьох госпіталізованих вихованців одеського дитячого оздоровчого табору "Молода гвардія", де виявили спалах коронавірусу, діагностували ускладнення від хвороби. Про це повідомила директор міської дитячої лікарні №3 Олена Артемова в коментарі "Громадському".

За її словами, троє дітей після госпіталізації захворіли на бронхіт. У четвертої дитини легкий перебіг хвороби. Пацієнтів з високою температурою, кашлем і загальним нездужанням госпіталізували у ковідне відділення лікарні.

Санітарний лікар сказав, що кількість заражених COVID-19 дітей зросла до 45 осіб. Тому, за його словами, зараз Одеський обласний центр контролю і профілактики планує перевірити вихованців "Молодої гвардії" на інфікування штамом "Дельта" вибірково.

Контактних осіб понад 500 осіб. А в таборі перебуває понад 1000 відпочивальників, в тому числі діти у віці від 9 до 16 років. Табір перевели на карантинний режим, а всіх хворих ізолювали.

Як раніше писав портал "Коментарі", спалах коронавірусу у дитячому таборі в Одесі: захворіло понад 40 осіб. Всіх хворих ізолювали, їм зробили ПЛР-тести. Перші результати виявилися позитивними. Табір закрили на карантин.

Також раніше видання інформувало, в якому віці українці найчастіше вмирають від коронавірусу — МОЗ. Люди віком 60 років становлять понад 80% усіх померлих від коронавірусу в Україні. На інші категорії припадає менш як 20% жертв інфекції.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Степан

18 серпня 2021, 17:00

Хорош понты колотить


Новини