Головна Новини Суспільство події Яким препаратом вакцинувався Зеленський: інформація з перших вуст
commentss НОВИНИ Всі новини

Яким препаратом вакцинувався Зеленський: інформація з перших вуст

Гарант пояснив свій вибір боротьбою з інформаційним впливом РФ

20 травня 2021, 16:36
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 20 травня, президент України Володимир Зеленський повідомив громадськості про вакцину, якою йому робили щеплення, та пояснив свій вибір. Про це політик розповів на своїй прес-конференції.

Яким препаратом вакцинувався Зеленський: інформація з перших вуст

Вакцина AstraZeneca - фото з відкритих джерел

За словами глави держави, під час вакцинування він використовував індійський препарат AstraZeneca. Зеленський стверджує, що обрав саме його, адже намагався бути ближчим до народу, спростувати міфи російської пропаганди стосовно поганої якості вакцини, яку закупили в Україні, а також зупинити нав'язування альтернативи проведення щеплень Супутником V.

"На каналах пана Медведчука всі говорили про Супутник V, всі "викидали" в медіа образи щодо індійської вакцини. Я вакцинувався AstraZeneca CovidShield, щоб бути разом зі своїм народом. Скажу вам відверто, я хотів, щоб Індія бачила, що ми не ображаємо їхню вакцину, щоб якось протистояти інформаційній війні", — заявив президент.

Також він підкреслив, що Україна не є пріоритетною країною для ЄС у питанні постачання вакцини, а тому кожна партія нових ліків є результатом напружених переговорів.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я Канади розмістило на етикетках вакцин від коронавірусу AstraZeneca і Covishield попередження про те, що після ін'єкцій ними можливі випадки тромбозу. Повідомляється, що додатково до препарату випущено керівництво для медичних працівників і самих вакцинованих, у якому йдеться про те, як правильно спостерігати за потенційно можливими симптомами після щеплення вакциною AstraZeneca.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що компанія AstraZeneca оновила своє дослідження щодо ефективності Covid-вакцини. Згідно з новими даними препарат ефективний на 76%. Компанія AstraZeneca надала інформацію, що її вакцина забезпечує надійний захист людей будь-якого віку. У перших дослідженнях взяли участь 30 тисяч осіб. Тоді вакцина показала ефективність на рівні 79%.

Також "Коментарі" розповідали про заяву ВООЗ щодо того, що користь Covid-вакцини AstraZeneca переважує її ризики. Однак державам рекомендували продовжувати стежити за повідомленнями про можливі побічні ефекти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини