Головна Новини Суспільство події Як в Україні обманюють орендарів житла
commentss НОВИНИ Всі новини

Як в Україні обманюють орендарів житла

Найпоширеніша схема обману при оренді житла

26 червня 2021, 09:50
Поділіться публікацією:

Щодня на сайтах оголошень можна зустріти масу пропозицій про здачу житла в оренду, які виділяються серед тисяч інших. Приваблива ціна, розкішний інтер'єр і зручне місце розташування — це те, що змушує звернути увагу людини на конкретне оголошення. Однак, як зрозуміти, що орендодавець не аферист?

Як в Україні обманюють орендарів житла

Як не стати жертвою аферистів при зніманні житла - фото: з відкритих джерел

При пошуку житла на добу або на довгостроковий період в першу чергу люди звертають увагу на ціну. Коли на сайті оголошень раптом з'являється пропозиція про здачу квартири за ціною, нижче ніж в інших, хочеш не хочеш багато таки перейдуть подивитися, що пропонують за цю суму. На фотографіях, як правило, буде затишна квартирка з хорошим ремонтом і всіма зручностями. Плюс до цього, буде зручне розташування. Однак в більшості випадків це лише барвиста картинка.

Зателефонувавши за подібних оголошень, на тому кінці дроту "орендодавець", найімовірніше, запропонує відразу внести заставу за квартиру. Аферисти завжди придумують велику кількість причин для цього. Найпоширеніша фраза, яка видає шахраїв — "на цю квартиру багато претендентів". Цією фразою вони намагаються переконати потенційного клієнта внести заставу, щоб той нібито не упустив такий шанс. Однак внісши заставу, людина більше не зможе додзвонитися до "орендодавця" і повернути свої гроші, звичайно, не зможе теж.

Як уберегти себе від шахраїв при виборі житла?

1. При оплаті за житло зверніть увагу, яким способом орендодавець просить вас передати йому гроші. Якщо ж він просить переказати кошти на електронний гаманець, це привід задуматися. Щоб убезпечити себе, варто переводити тільки на банківську карту.

2. Якщо у вас просять завдаток перед переглядом квартири, швидше за все, ви маєте справу з аферистами.

3. Вносьте завдаток тільки після підписання договору.

4. При довгостроковій оренді перевірте документи на орендовану квартиру. У разі вимоги з вашого боку, вам зобов'язані їх надати. Якщо ж квартиру вам здає довірена особа власника, ви маєте право ознайомитися з його документами.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, як українські кіберзлодії виманювали в іноземних інвесторів мільйони гривень, а також про те, що в Україні шахраї використовують схему обману з посилками.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини