Головна Новини Суспільство події В Україні шахраї використовують схему обману з посилками
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні шахраї використовують схему обману з посилками

Шахраї і раніше обманювали українців таким шляхом

19 травня 2021, 09:11 comments1036
Поділіться публікацією:

В Україні активізувалася стара схема обману із залученням післяплати на пошті. Про одну з них розповіла мешканка Одеси, пише видання OBOZREVATEl з посиланням на сторінку "Х *** я Одеса" в Instargam.

В Україні шахраї використовують схему обману з посилками

В Україні шахраї використовують схему обману з посилками - фото з відкритих джерел

Зі слів дівчини, вона отримала посилку від невідомого відправника зі столиці. Виявилося, що огляд посилки був заборонений до внесення плати, а вартість посилки і доставки становила трохи більше 138 гривень.

Заплативши і відкривши посилку, одеситка побачила там шматок картону, який був обмотаний скотчем, а співробітники пошти заявили, що повернення коштів неможливий.

В Україні шахраї використовують схему обману з посилками - фото 2

"Дзвонити за номером відправника який починається на 091, думаю, марно", — написала постраждала.

У коментарях під постом користувачі підкреслили, що дана схема обману є не новою, і що аферисти і раніше таким способів обманювали українців та виманювали гроші з їхніх кишень. 

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що шахраї часто отримують доступ до рахунків та грошей українців онлайн. Про одну з популярних схем повідомив Національний банк України. Так, йдеться про такий поширений метод шахраїв у Мережі як фейкові платіжні сайти. Як пояснюють експерти Нацбанку, жертва заходить на сайт, який виглядає майже як звичайний платіжний сайт. Далі людина вводить реквізити та підтверджує операцію SMS-кодом. Однак у цей час, як виявляється, потрапляє до рук шахрая. Так, зловмисник підмінює номер картки отримувача на свій. Ще й може додати зайвий нулик до суми переказу. Виходить, що фактично жертва власноруч переказує шахраю свої гроші.









Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини