Головна Новини Суспільство події Виверження вулкана в Ісландії: лава знищує перші будинки (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Виверження вулкана в Ісландії: лава знищує перші будинки (ВІДЕО)

Ісландія евакуювала мешканців міста Гріндавік, куди рухаються потоки лави після виверження вулкана.

15 січня 2024, 09:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








У грудні минулого року півострові Рейк'янес на південному заході Ісландії почалося виверження вулкана. У січні відбулись повторні викиди лави, які насуваються на місто Гріндавік. Його мешканців знову евакуювали, а у мережі з'явилися кадри, на яких видно, що лава вже досягла перших будівель.

Виверження вулкана в Ісландії: лава знищує перші будинки (ВІДЕО)

Лава насувається на місто Гріндавік в Ісландії. Фото з відкритих джерел

Експертка із природних небезпек з Ісландського інституту метеорології Крістін Йонсдоттір розповідає, що відкрилась тріщина з якої витікає лава на кілька сотень метрів у бік міста Гріндавік. 14 грудня лава дісталась до північної частини ісландського міста та поглинула перші будинки.

Сам населений пункт залишається знеструмленим, у місті відсутня вода та електрика. Однак перед виверженням відбулась серія землетрусів, а в ніч з суботи на неділю жителів Гріндавіка евакуювали. 

"Сумно бачити наше улюблене місто в такому стані. Найголовніше, що нікому нічого не загрожує, і вчорашня евакуація пройшла успішно", — йдеться у заяві представників міської ради Гріндавіка.

Наразі закриті туристичні об’єкти неподалік міста, а також перекриті дороги до міста. Наразі відомо про одну жертву, яка впала у вулканічну тріщину. Рятувальники оголосили, що безуспішно завершили операцію з пошуку робітника та зробили все можливе для порятунку чоловіка.

"Попри те, що сили природи грають з нами, ми не здаємося. Громада нашого міста сильна та характеризується згуртованістю та наполегливістю", — додають місцеві посадовці.

Нагадаємо, що минулого разу виверження вулкана сталось на півострові 18 грудня. Тоді також провели евакуацію 4 тис. мешканців міста Гріндавік.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли, що в Ісландії евакуювали місто через загрозу виверження вулкана.

Також "Коментарі" писали про останні секунди туристів. В мережу потрапило відео з виверженням вулкана, яке зняли мандрівники.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини