Головна Новини Суспільство події Останні секунди туристів: в мережу потрапило відео з виверженням вулкана
commentss НОВИНИ Всі новини

Останні секунди туристів: в мережу потрапило відео з виверженням вулкана

Відео останніх секунд туристів після виверження вулкана Вакаарі на острові Вайт.

16 липня 2023, 15:25 comments2699
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Майже за чотири роки після трагічного виверження вулкана Вакаарі на острові Вайт біля узбережжя Нової Зеландії, почався судовий процес проти організаторів подорожі у якій загинуло 22 людини. У суді оприлюднили жахливе відео, на якому зафіксовано останні секунди туристів перед виверженням вулкана.

Останні секунди туристів: в мережу потрапило відео з виверженням вулкана

Виверження вулкана Вакаарі на острові Вайт. Фото з відкритих джерел

Острів Вайт, розташований поблизу Нової Зеландії і по суті є одним  найактивніших діючих вулканів з кратером діаметром приблизно 2 км. 9 грудня 2019 року в кратері Вакаарі було 47 туристів, більшість з них були з Австралії, Малайзії та США. Раптове виверження вулкана, яке викинуло тонни каменів і диму, призвело до загибелі 22 людей, інші ж 25 зазнали серйозних поранених на все життя.

13 липня в Австралії розпочався суд щодо встановлення винних у проведенні групи туристів на діючий вулкан. Обвинуваченими у справі є власники острова, яких звинуватили в грубій недбалості. Та компанії, які мали ексклюзивні контракти на організацію турів по острову.

Одним із доказів у справі про трагічний випадок є відеозапис останніх секунд переляканих туристів. На ньому видно, як група, яка бере участь у поході, спочатку милується краєвидами, а потім розуміє, що прямо біля них сталося виверження. Клуби диму насуваються на туристів, вони біжать та намагаються втекти. Згодом все огортає чорний дим.

Туристи, які пережили виверження вулкана, описали в суді свої жахливі спогади. Серед них була Енні Лу, яка отримала 38% опіків тіло і перенесла кілька пересадок шкіри. За її словами організатори екіпірували туристів шоломами та протигазами, але ніхто не попередив, що вулкан перебуває в підвищеній активності.

"Мене ніби піском і камінням закидало звідусіль. Це дуже, дуже боляче. Це було схоже на те, що хтось бере кілька розжарених голок, а потім запихає все це вам. Ніби хтось відкрив духовку і тепло йде на тебе. Якось так, але в тисячу разів гірше", — згадує Лу у суді.

Очікується, що суд триватиме близько чотирьох місяців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про катастрофу "Титана" та останні моменти життя екіпажу.

Також "Коментарі" писали, що експерти назвали ймовірність вимирання людства до 2100 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини