Головна Новини Суспільство події Експерти назвали ймовірність вимирання людства до 2100 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти назвали ймовірність вимирання людства до 2100 року

Ядерна війна, біологічні патогени, штучний інтелект та інші чинники. Експерти спрогнозували ймовірність вимирання людства.

13 липня 2023, 15:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З моменту створення ядерної зброї, вона була однією з найбільших загроз для людства. Однак опитування серед фахівців у різних галузях вказують, що людство зіштовхнулось з новою загрозою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Economist.

Експерти назвали ймовірність вимирання людства до 2100 року

Експерти назвали ймовірність вимирання людства до 2100 року. Фото: Shutterstock

Видання The Economist провело опитування щодо найбільших загроз для людства серед двох груп. До першої потрапили експерти з ядерної війни, біологічної зброї, штучного інтелекту та фахівці інших напрямків. Друга група складалась з "суперпрогнозистів", які робили точні прогнози різних подій, зокрема результатів виборів та початку воєн.

Обом групам було запропоновано спрогнозувати ймовірність глобальної катастрофи або вимирання людства до 2100 року через певну загрозу. Під глобальною катастрофою визначена загибель 10% населення планети, що дорівнювало б 800 млн людей. Наприклад, у Другій світовій війні загинуло близько 3% населення. Під вимиранням позначили подію, яка призвела до знищення всіх людей, з можливим винятком у 5 тис. осіб, які вижили.

Експерти підрахували, що загальна ймовірність глобальної катастрофи до 2100 року становить приблизно 20%, а ймовірність вимирання – 6%. "Суперпрогнозисти" оцінили можливість цих подій у 9% і 1% відповідно.

Експерти назвали ймовірність вимирання людства до 2100 року - фото 2

Найбільше ризиків щодо вимирання людства вказали фахівці зі штучного інтелекту. Вони оцінили у 12% можливість глобальної катастрофи через штучний інтелект, а вимирання людства у 3%. Експерти з ядерних досліджень вказали, що ймовірність глобальної катастрофи через ядерну війну становить близько 7%, тоді як вимирання людства менше відсотка.

Своєю чергою "суперпрогнозисти" вважають ядерну війну найбільшим можливою для катастрофи – понад 3%. Однак, щодо вимирання людства, "суперпрогнозисти" схиляються більше до загрози штучного інтелекту – 0,38%. Інші варіанти набрали менш як 0,01%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ілон Маск вирішив створити нову компанію, яка займатиметься штучним інтелектом.

Також "Коментарі" писали про вчених, які показали, як виглядатиме ядерна війна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини