Головна Новини Суспільство події Вчені показали, як виглядатиме ядерна війна (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені показали, як виглядатиме ядерна війна (ВІДЕО)

Вчені показали, що станеться, якщо почнеться ядерна війна між США та Росією.

5 липня 2023, 10:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Після початку війни, постійних погроз Росії застосувати ядерну зброю, шантаж з можливим підривом Запорізької АЕС  у світі посилилось занепокоєння щодо можливої ядерної війни. Вчені змоделювали, те як буде виглядати ядерна війна між США та Росією і до чого вона може призвести. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Time.

Вчені показали, як виглядатиме ядерна війна (ВІДЕО)

Візуалізація ядерного удару по Москві. Скриншот відео

Група вчених з різних дисциплін працювала над завданням, щоб створити найбільш реалістичну з наукової точки модель ядерної війни та її наслідків. Опубліковане відео поєднує у собі націлювання ядерних ракет, їх траєкторію польоту, вибухи, електромагнітний імпульс після вибухів, а також дим, який підніметься після глобального бомбардування ядерною зброєю. Він змінить клімат та спричинить масовий голод.

Переглянути візуалізацію вчених, які змоделювали ядерну війну та її наслідки можна нижче:

Дослідники пояснюють, що незалежно від того, хто почне війну наслідки будуть катастрофічні для всіх. Перші ракети з США, які запущені з підводних човнів поблизу Норвегії досягли б Росію за 10 хвилин. Російські ж ракети також за кілька хвилин змогли б завдати ударів по Алясці. Перші удари своїм електромагнітним імпульсом знищили б електроніку та електромережі. Наступні ядерні ракети були б застосовані по командно-управлінським центрам і ядерним пусковим установкам.

Вчені пояснюють, що основними цілями стали б міста та розташовані у них військові об’єкти, щоб ворог не мав можливості відновитись у післявоєнний період.

Попри масштабне бомбардування великих міст, зокрема і Москви, дослідники вказують, що найгірше стається після ядерної війни. Дим від вибухів підніметься в атмосферу та огорне планету щитом від сонячних променів, таким чином ядерна зима триватиме 10 років. Це охолодить Землю у різних її частинах на 20-40 градусів, що призведе до вимирання понад 5 млрд людей від голоду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про рейтинг країн за кількістю ядерної зброї.

Також "Коментарі" писали, Медведєв пригрозив ядерним Апокаліпсисом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини