Головна Новини Суспільство події Вбивство професора ЗНУ в Запоріжжі: нові деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вбивство професора ЗНУ в Запоріжжі: нові деталі

Керівник Запорізької обласної прокуратури Віктор Приходько на брифінгу розповів, кого підозрюють у вбивстві професора ЗНУ

12 червня 2021, 09:50 comments1115
Поділіться публікацією:

Правоохоронці знайшли підозрюваних у справі про вбивство професора Запорізького національного університету, на ім'я Луай Файсал Муц. Організатором вбивства міг стати виходець з Тунісу, інші ж учасники злочину — українці. Серед них також є і поліцейський.

Вбивство професора ЗНУ в Запоріжжі: нові деталі

Подробиці вбивства професора ЗНУ - фото: з відкритих джерел

Професор безслідно пропав в листопаді 2020 року. У день свого зникнення Муц отримав досить дивний дзвінок від співробітників поліції, які запропонували йому взяти участь в слідчих діях перекладача з арабської на українську мову. Певні питання викликала пропозиція правоохоронців заплатити йому за послуги, хоча він таку допомогу надавав абсолютно безоплатно. Все ж в результаті професор відповів згодою. Закінчивши роботу, він сів у свою машину марки Toyota Camry і поїхав з університету. Після цього живим його ніхто не бачив.

У березні 2021 року за Запоріжжям було виявлено тіло зниклого професора. Труп був закопаний в лісопосадці. Примітно, що вбитий був тільки в спідній білизні. На його тілі було видно сліди насильницької смерті та різного роду травми.

Після виявлення тіла в поліції розглядали велику кількість версій того, що сталося. Були припущення, що вбивство сталося в ході сварки або нападу хуліганів. А з самого початку не виключалося, що професор пропав за власним бажанням. Однак після виявлення тіла стало зрозуміло, що присутній насильницький характер.

Вбивство професора ЗНУ в Запоріжжі: нові деталі - фото 2

В ході слідства було встановлене, що чоловіка викрали, а потім катували, вимагаючи від нього гроші в розмірі декількох десятків тисяч доларів. Під час тортур професор помер. Тоді зловмисники вивезли його тіло в лісопосадку і закопали. Тільки через пів року після вбивства його останки вдалося виявити поліцейським.

Розслідуючи цю справу, поліцейські неодноразово звертали увагу на осіб, які намагалися ввести слідство в оману і направити на невірний шлях. На сьогодні про підозру повідомлено чотирьом людям. Один з них — уродженець Тунісу. Решта — українці. Серед них і правоохоронець, який і покликав на зустріч Муца.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що в справі про вбивство 7-річної Марії Борисової спливли шокуючі подробиці, а також про жорстоке вбивство стилістки в Києві.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини