Головна Новини Суспільство події В Україні припинили роботу державні сайти: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні припинили роботу державні сайти: що відбувається

В Україні припинили працювати сайти Кабміну, Верховної Ради, СБУ та МЗС

23 лютого 2022, 16:54
Поділіться публікацією:

У другій половині дня, сьогодні,  23 лютого, припинили свою роботу державні сайти. Зокрема. портал "Коментарі" прослідкував закономірність, що нині неможливо зайти на такі сайти, як сайт Кабміну, Верховної Ради, СБУ та МЗС України. 

В Україні припинили роботу державні сайти: що відбувається

Не працюють державні сайти. Фото з відкритих джерел

Нині за повідомленням Держспецзв’язку, фахівці з’ясовують причини і не уточнюють чи йде мова про чергову кібератаку на Україну.

Нагадаємо, вчора, 22 лютого, урядова команда з реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA оголошувала про ймовірну кібератаку на вебресурси України. За даними експертів, атака мала статись ще 22 лютого, однак її не було. Проте сайти перестали працювати сьогодні, 23 лютого. 

Раніше "Коментарі" писали про те, що 15 лютого на українські мережі була здійснена найбільша у історії кібератака. Тоді зловмисники втрутились у роботу банківської системи та державних сайтів. Хакери здійснили потужну DDOS-атаку на низку порталів держустанов України. Зокрема, на офіційні сайти Міноборони та ЗСУ. Також постраждали Ощадбанк, ПриватБанк та портал Дія. Увечері роботу ресурсів відновили. Правоохоронці оцінили таку атаку у мільйони доларів і спростували інформацію, що дані українців постраждали.

Раніше, 14 січня, хакери здійснили атаку на ряд урядових сайтів України та заблокували їх роботу. Тоді на сайтах оприлюднювалися повідомлення із погрозами та інформацією про викрадення особистих даних українців. Однак в спецслужбах ці повідомлення спростували. 


Читайте також: Які санкції Верховна Рада наклала на російських депутатів та чиновників




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини