Головна Новини Суспільство події Кібератаки можливі знову: в Держслужбі спецзв'язку назвали дати
commentss НОВИНИ Всі новини

Кібератаки можливі знову: в Держслужбі спецзв'язку назвали дати

На українські ресурси зловмисники знову можуть здійснити кібератаку

21 лютого 2022, 14:55
Поділіться публікацією:

Попередньо відомо про ймовірну хакерську атаку на урядові сайти та ресурси з доменом .ua. Про це повідомляють в прес-службі Державної служби спецзв'язку та захисту інформації з посиланням на інформацію від урядової команди реагування на хакерські атаки CERT-UA.

Кібератаки можливі знову: в Держслужбі спецзв'язку назвали дати

Фото ілюстративне / Pixabay

Як йдеться в повідомленні, 22 лютого можливі кібератаки на вебресурси. Тому підприємствам, компаніям, установам та організаціям слід бути пильними та вживати заходів додаткового захисту своїх сайтів та баз даних.

Також наголошується, що якщо ви помітили підозрілі дії чи операції або стали жертвою кіберінциденту чи кібератаки, звертайтеся до CERT-UA.

Нагадаємо, що нещодавня кібератака була здійснена 15 лютого. Тоді хакери порушили роботу державних банків та здійснили атаку на державний портал "Дія". За інформацією Мінцифри, зловмисники кілька годин здійснювали потужну DDoS-атаку, яку відбивали спеціалісти із захисту від кіберзагроз. Атака відбувалася одночасно з кількох векторів.

Раніше, 14 січня, хакери здійснили атаку на ряд урядових сайтів України та заблокували їх роботу. Тоді на сайтах оприлюднювалися повідомлення із погрозами та інформацією про викрадення особистих даних українців. Однак в спецслужбах ці повідомлення спростували. За фактами були відкриті кримінальні провадження та тривають розслідування.

Як повідомляв портал "Коментарі", сайти українських держструктур зазнали 14 січня найпотужнішої кібератаки. Експерти розповіли виданню "Коментарі", з чим це може бути пов'язано, хто може стояти за ударом і як протистояти таким загрозам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини