Головна Новини Суспільство події В Тихому океані акули напали та потопили катамаран з росіянами
commentss НОВИНИ Всі новини

В Тихому океані акули напали та потопили катамаран з росіянами

Акула напала на кругосвітню експедицію з двома росіянами та одним французом на борту.

6 вересня 2023, 16:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський катамаран Russian Ocean Way — TION, який брав участь у кругосвітній експедиції піддався нападу акул та був потоплений у Тихому океані. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

В Тихому океані акули напали та потопили катамаран з росіянами

В Тихому океані акули напали на катамаран з росіянами. Фото з відкритих джерел

Росіяни брали участь у кругосвітній експедиції та почали свій останній етап, який стартував 28 серпня з Вануату та мав завершитись в Австралії. На цьому відрізку до двох росіян Євгена Ковалевського та Станіслава Березкіна приєднався додатковий член екіпажу француз Вінсент Томас Етьєн.

Як стверджують росіяни 4 вересня на них вперше напали акули та пошкодили частину корпусу човна. Згодом атаки повторились і катамаран Russian Ocean Way — TION був пошкоджений настільки сильно, що почав тонути. Росіяни почали викликати допомогу та скористались сигнал SOS.

На сигнал відреагувало Австралійське управління безпеки на морі (AMSA) та відправило команду рятувальників, яка прибула до місця інциденту через 45 хвилин та врятувала усіх членів екіпажу. Двоє росіян та француз змогли забрати речі зі свого човна, який згодом пішов на дно.

"Обидва корпуси судна були пошкоджені після кількох нападів акул. Є багато причин, чому судна атакують акули, але мотивація цих акул незрозуміла", — сказав представник AMSA.

Нагадаємо, що це не вперше акули нападають на росіян. У червні акула вбила російського туриста у Єгипті. Відповідні кадри зафіксували відпочивальники, які були на місці інциденту.

Також "Коментарі" писали, що вчені зафіксували дивну поведінку акул. Згодом виявилось, що на них вплинув кокаїн у воді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини