Головна Новини Суспільство події В океан скинуть мільйони тонн радіоактивної води
commentss НОВИНИ Всі новини

В океан скинуть мільйони тонн радіоактивної води

Скидання зараженої радіацією води з атомної електростанції "Фукусіма-1" заплановано в води Тихого океану

22 серпня 2023, 18:53
Поділіться публікацією:

Японія планує розпочати скидання зараженої радіацією води з атомної електростанції "Фукусіма-1" у води Тихого океану. Про це повідомляють "Коментарі".

В океан скинуть мільйони тонн радіоактивної води

Фукусіма-1

За словами японського прем'єра Фуміо Кісіда, "скидання має бути здійснене 24 серпня, якщо цьому не завадять погодні та морські умови". Як стверджує японська влада, скидання буде здійснено, незважаючи на невдоволення японських рибалок та протидію Китаю. Загалом влада Японії хоче злити в океан понад мільйон тонн радіоактивної води з АЕС "Фукусіма-1", яка використовується для охолодження реакторів.

Нагадаємо, що атомна станція Фукусіма зазнала сильних пошкоджень 11 березня 2011 року, коли після землетрусу магнітудою 9,0 на АЕС обрушився цунамі. Через цей удар на станції відключилася електрика, а потім відмовили системи аварійного охолодження. Після чого сталося розплавлення ядерного палива у трьох із шести енергоблоків станції, накопичення там водню, що призвело до вибуху гримучої суміші в реакторах. Після катастрофи на Чорнобильській АЕС 1986 року аварії такого масштабу у світовій ядерній енергетиці не відбувалися. У навколишнє середовище потрапили переважно леткі радіоактивні елементи, такі як ізотопи йоду та цезію, обсяг викиду яких становив до 20 % від викидів при Чорнобильській аварії.

Із забруднених територій було евакуйовано близько 164 тисяч осіб. У грудні 2013 року АЕС було офіційно закрито. На території станції продовжуються роботи з ліквідації наслідків аварії. За оцінкою Токійської електроенергетичної компанії, на приведення об'єкта в стабільний, безпечний стан може знадобитися до 40 років.

Вперше про необхідність злити радіоактивну воду, що накопичилася, в Японії заявили навесні 2021 року. МАГАТЕ підтримало ці плани, вважаючи їх безпечними. Плани щодо зливу зараженої води викликали невдоволення у Китаї та Південній Кореї.

Тим часом, рашисти перефарбували Запорізьку АЕС у свої кольори.

Данилов: Україна звільнятиме Крим військовим шляхом.

А представника Росії зустріли із протестами на саміті БРІКС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини