Головна Новини Суспільство події В Кенії у жертв секти насильницьким методом вилучали органи: пастор змушував віруючих голодувати
commentss НОВИНИ Всі новини

В Кенії у жертв секти насильницьким методом вилучали органи: пастор змушував віруючих голодувати

У Кенії, у масових могилах знайдено понад сотню тіл. Частина із них - без внутрішніх органів. Поховання виявили у квітні цього року. Серед жертв – і діти

10 травня 2023, 10:10 comments1642
Поділіться публікацією:

Правоохорнці вважають, що за цим стоїть лідер християнської секти Good News International Church Пол Маккензі Нтенге.

В Кенії у жертв секти насильницьким методом вилучали органи: пастор змушував віруючих голодувати

Кенія, рятувально-пошукові роботи. Фото з відкритих джерел

Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на The Guardian.

За версією поліції, вище згаданий чоловік, наказував вірянам голодувати, аби "зустрітися з Ісусом". У судових документах йдеться, що  підозрювані вилучали органи у жертв примусовими методами. Голод став чи не головною причиною смерті постраждалих. Та попри це, діти, яких виявили серед загиблих жертв – були задушені та побиті.

"Посмертні звіти встановили відсутність органів у деяких тілах жертв, які були ексгумовані. Вважається, що торгівля органами людського тіла була добре скоординована за участю кількох осіб", — сказав головний інспектор Мартін Мунене.

Заарештовані особи, спільники пастора, отримували нібито від його послідовників чималі гроші. Загалом підтверджено 112 випадків загибелі вірян. Пошуково-рятувальні роботи продовжують.

Читайте також на сайті "Коментарі", — Керівник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин стверджує, що його найманці не стоять за стратою українського військового, якому відрізали голову. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN. Російські соцмережі повідомляють, що відео де українському полоненому відрізають голову було зняті поблизу Бахмута. Тому підозри у такий злочинних діях впали на найманців групи "Вагнера", які ведуть бойові дії поблизу українського міста.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Чи вплинула жорстока страта військовополоненого на бажання українців воювати: опитування Більшість громадян вважає, що жорстоке вбивство українського військового збільшило дух українців воювати проти російської армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини