Головна Новини Суспільство події В Афганістані потужний землетрус: загинули тисячі людей
commentss НОВИНИ Всі новини

В Афганістані потужний землетрус: загинули тисячі людей

Найпотужніший землетрус за останні 20 років стався в Афганістані. В країні зафіксовано тисячі жертв.

8 жовтня 2023, 14:09
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

7 жовтня в Афганістані стався землетрус магнітудою 6,3 бала, епіцентр якого знаходився в густонаселеному районі за 35 км від міста Гарат. Внаслідок землетрусу загинуло понад дві тисячі людей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Радіо свобода".

В Афганістані потужний землетрус: загинули тисячі людей

В Афганістані потужний землетрус. Фото з відкритих джерел

Землетрус вважається найбільш руйнівним за останні 20 років. Внаслідок підземних поштовхів повністю зруйновано кілька сіл, пошкоджено понад 1300 будинків, а число постраждалих наближається до 10 тис.

Спочатку у Кабулі повідомили про загибель близько 100 людей. Ввечері в суботу ООН оприлюднила цифру загиблих понад 300 осіб. Станом на ранок неділі влада в Афганістані оголосила про смерть понад двох тисяч людей. Як повідомляє видання Al-Jazeera мешканці, які вижили намагаються під завалами знайти своїх родичів та рідних, інші ж залишають небезпечний регіон через побоювання нових землетрусів.

Призначений Талібаном віцепрем'єр-міністр з економічних питань Абдул Гані Барадар висловив співчуття сім'ям жертв і постраждалим під час землетрусу.

У червні 2022 року в Афганістані також було зафіксовано потужний землетрус. Тоді загинуло близько 1000 людей та ще 1500 отримали поранення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що названо країну, яка наступною може пережити найпотужніший землетрус.

Також "Коментарі" писали про найсмертоносніші землетруси в історії людства. Попри те, що деякі з них були не найсильнішими, однак вони завдали значних руйнувань, а 10 найбільших землетрусів за кількістю жертв убили понад 3 млн осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини