Головна Новини Суспільство події Названо країну, яка наступною може пережити найпотужніший землетрус
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо країну, яка наступною може пережити найпотужніший землетрус

Сейсмологи прогнозують найсильніший в історії Греції землетрус

20 лютого 2023, 08:40 comments1592
Поділіться публікацією:

Грецькі дослідники озвучили невтішний прогноз, що Грецію найближчим часом очікує сильний в історії країни землетрус: передбачають магнітуду 8,5 бала. Це сильніше, ніж у Сирії та Туреччині.

Названо країну, яка наступною може пережити найпотужніший землетрус

Землетрус. Фото: з відкритих джерел

Константинос Синолакіс та Костас Папазакос вивчили історію сейсмічної активності у Греції та землетрусу в Туреччині та Сирії. Місцевим ЗМІ один із дослідників повідомив, що незабаром Греція постраждає від катаклізму не меншої сили. За словами Синолакіса, найсильніші землетруси відбуваються в країні раз на 600 років.

"Останній великий землетрус на Криті стався в 1403 році, і, за моїми оцінками, такі землетруси відбуваються кожні 600-800 років. Ми вже знаходимося на порозі землетрусу силою близько 8,5 балів за шкалою Ріхтера", – зазначив Синолакіс.

Костас Папазакос, доктор Університету Аристотеля у Салоніках, погодився з таким невтішним прогнозом. Він також згадав про частоту землетрусів у Греції, проте зазначив, що наступного часу точно передбачити неможливо.

Читайте також на порталі "Коментарі" — жахливий землетрус у Туреччині – під завалами сотні людей, кількість смертей продовжує стрімко зростати.                      

Також видання "Коментарі" повідомляло – наступний тиждень, враховуючи наближення роковин широкомасштабного російського вторгнення в Україну, обіцяє бути більш ніж гарячим у всіх сенсах. У тому числі інформаційним. Що відбувається зараз на цьому фронті? Які важливі тенденції видно, де ми краще атакуємо, де слід зміцнити позиції? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини