Головна Новини Суспільство події Українців попередили про нову шахрайську схему: аферисти показують відео, а потім списують усі гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців попередили про нову шахрайську схему: аферисти показують відео, а потім списують усі гроші

Літнім людям вселяють, що державний голова Володимир Зеленський нібито став виплачувати компенсації у розмірі десятків тисяч гривень

8 грудня 2021, 15:12
Поділіться публікацією:

Шахраї в Україні вигадують усе витонченіші способи обману довірливих співгромадян. Найчастіше жертвами аферистів стають пенсіонери. Так, у країні стали поширеними випадки, коли зловмисники видають себе представниками нової реформи президента. Про це розповіли у Telegram-каналі "Харків 1654".

Українців попередили про нову шахрайську схему: аферисти показують відео, а потім списують усі гроші

Українців попередили про нову шахрайську схему - фото з відкритих джерел

Зазначається, що аферисти ходять спальними райономи різних українських міст і вселяють літнім людям, що державний голова Володимир Зеленський нібито став виплачувати компенсації у розмірі 60-90 тисяч за два роки.

Потім довірливим пенсіонерам показують фейковий відеоролик, який направляє українців на сайт, де можна побачити розмір "компенсації". Як тільки вони побачать суми, необхідно ввести всі дані банківської картки.

Замість нарахувань, зазначають у Telegram-каналі, відбувається повне списання коштів із карток.

Нагадаємо, що з анонсуванням президентом Володимиром Зеленським заохочення вакцинованим громадянам по тисячі гривень, в Україні запрацювали нові шахрайські схеми. Так, українцям надходять дзвінки із повідомленням про отримання виплат, однак для цього потрібно продиктувати дані банківської картки. Фахівці закликають нікому не повідомляти конфіденційні відомості, а також пам'ятати, що ними не можуть цікавитись також співробітники банку.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що зловмисники активізували старий метод обману — "нігерійські листи". Так, жертві повідомляють про те, що вона може стати власником багатомільйонної спадщини, а за оформлення документів на неї потрібно заплатити кілька тисяч доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини