Головна Новини Суспільство події У Туреччині зафіксували нову серію землетрусів: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Туреччині зафіксували нову серію землетрусів: подробиці

На півдні Туреччини виявили нову сейсмологічну активність та зафіксували 7 землетрусів за останні 70 годин.

25 липня 2023, 14:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На території Туреччини вкотре зафіксували сейсмологічну активність. 25 липня найбільші поштовхи мали магнітуду у 5,5 бала та стались у південній частині країни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Європейський середземноморський сейсмологічний центр (EMSC).

У Туреччині зафіксували нову серію землетрусів: подробиці

Землетрус в Туреччині. Фото з відкритих джерел

Епіцентр землетрусу знаходився приблизно в 86 км на північний схід від популярного курорту Адана, на невеликій глибині 12 км. Основний поштовх стався о 8:44.

Підземні поштовхи магнітудою 5,5 класифікуються як середні та такі, що можуть завдати незначної шкоди будівлям. Середньорічна кількість таких землетрусів становить близько 500.

Голова Управління Туреччини з ліквідації наслідків стихійних лих і кризових ситуацій Юнус Сезер заявив, що хоча поштовхи відчувалися досить сильно в багатьох місцях, переважно на сході та півдні, ситуація в країні стабільна. Також відсутня інформація про жертв та постраждалих.

Нагадаємо, що Туреччина є сейсмічно активною країною, де землетруси відбуваються регулярно, деякі з них є руйнівними. EMSC заявили, що землетрус у вівторок був сьомим за останні 70 годин у Туреччині, проте попередні були слабшими.

Останній катастрофічний землетрус стався 6 лютого 2023 року, коли потужні поштовхи магнітудою 7,8 бала відбулись на півдні Туреччини та Сирії. Тільки в Туреччині загинуло понад 50 тисяч осіб, а ще понад 100 тис. були поранені. Загальна кількість жертв землетрусу склала майже 60 тисяч.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерти назвали ймовірність вимирання людства до 2100 року.

Також "Коментарі" писали про в мережу потрапило відео з виверженням вулкана на ньому зафіксовані останні секунди туристів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини