Головна Новини Суспільство події У Данії осквернили пам'ятник Тарасу Шевченку: до чого тут футбол і Росія
commentss НОВИНИ Всі новини

У Данії осквернили пам'ятник Тарасу Шевченку: до чого тут футбол і Росія

Хулігани розфарбували постамент великого Кобзаря, який знаходиться в Копенгагені, в кольори російського триколора

22 червня 2021, 11:10 comments1556
Поділіться публікацією:

Футбольні баталії на Євро-2020 виходять з-під контролю і поступово перетворюються на політичні. Такий висновок можна зробити з повідомлення українських дипломатів, які працюють в посольстві Данії, про факт вандалізму над одним із місцевих пам'ятників українському поету і художнику Тарасу Шевченку.

У Данії осквернили пам'ятник Тарасу Шевченку: до чого тут футбол і Росія

Пам’ятник Кобзареві в Копенгагені розфарбували у триколор. Фото: Посольство України в Данії

Неприємний інцидент стався в столиці Данії, Копенгагені. За інформацією дипломатичної організації, бюст великого Кобзаря розфарбували в білий, синій і червоний кольори. Як відомо, саме таке забарвлення характерне для російського державного прапора (в народі більш відомий як "триколор").

Окрім подібних "малюнків" невідомі також залишили на ньому кілька написів. Всі вони характерні для російської пропаганди проти України. Тут і твердження про нібито російський Крим, і негативний посил для Північноатлантичного альянсу ("До біса НАТО" — найм'якший варіант перекладу одного із написів), і звичне звинувачення інших людей у нацизмі.

Також на одній зі сторін постаменту видніється напис "Rus Land" ("Російська земля"), що не залишає сумнівів у "авторстві" таких "малюнків".

До слова, українські дипломати вже висловили своє невдоволення і публічно засудили подібні провокації, спрямовані проти України. При цьому вони відзначають, що такий вандалізм зайвий раз показує Європі та європейцям, що в РФ цілеспрямовано переслідують Україну по всіх фронтах.

Також в посольстві пообіцяли звернутися до датських правоохоронців, щоб знайти винуватців.

Додамо, що швидше за все "малюнки" були нанесені на пам'ятник Тарасу Шевченку в ніч з неділі на понеділок. Це був переддень останнього матчу збірної Росії на футбольному чемпіонаті "Євро-2020". Його, до речі, росіяни програли з розгромним рахунком 4: 1 на користь Данії.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що вандали зіпсували пам'ятника Кобзарю в Івано-Франківській області. Як невідомі познущалися над скульптурою українського класика, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, скільки пам'ятників Тарасу Шевченку встановлено по всьому світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Яяя

22 червня 2021, 15:57

мрази кацапские


Новини