Головна Новини Суспільство події У МЗС зафіксували світовий рекорд за кількістю пам'ятників Шевченку
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС зафіксували світовий рекорд за кількістю пам'ятників Шевченку

"Книга рекордів України" зафіксувала, що в світі встановлено 1167 пам'ятників Тарасу Шевченку

9 березня 2021, 18:52
Поділіться публікацією:

У прес-службі МЗС України повідомили, що офіційно кількість встановлених українському поетові Тарасу Шевченку пам'ятників в світі стала рекордною по всьому світу, йдеться на сайті відомства.  

У МЗС зафіксували світовий рекорд за кількістю пам'ятників Шевченку

У МЗС зареєстрували рекорд за кількістю пам'ятників Шевченку - фото з відкритих джерел

Таким чином, "Книга рекордів України" зафіксувала, що в світі встановлено 1 167 пам'ятників Тарасу Шевченку. З них 99 — в 44 зарубіжних країнах і 1068 — в Україні.

Міністерство повідомило, що протягом року ретельно збирало інформацію про кількість пам'яток разом з обласними державними адміністраціями, посольствами України та українськими громадами за кордоном.

"Ми хотіли зробити Тараса Григоровича Шевченка світовим рекордсменом і підкреслити, що Україна — там, де ми живемо, говоримо на нашій мові, пам'ятаємо нашу історію і сповідуємо наші цінності. Україна там, де Шевченко. В наших серцях, в пам'ятниках, як символ боротьби за свободу, права і свободи", — підкреслив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на церемонії вручення світового рекорду.

Зазначається, що міжнародну експертизу заявки і аналіз доказової бази провів Національний проект "Книга рекордів України". Заявка на рекорд подається за 4 місяці до оголошення результатів. Аналіз, експертиза та відповідність рекорду проводиться разом з представниками і партнерами "Книги рекордів" в світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини