Головна Новини Суспільство події Кобзар без голови: на Івано-Франківщині спаплюжили пам’ятник (ФОТОФАКТ)
commentss НОВИНИ Всі новини

Кобзар без голови: на Івано-Франківщині спаплюжили пам’ятник (ФОТОФАКТ)

Таким чином вандали «привітали» Кобзаря із прийдешнім днем народження

5 березня 2021, 15:57
Поділіться публікацією:

Івано-франківська громада сповнена обурена — у селі Підпечери невідомі хулігани споганили пам’ятник українському поету і художнику Тарасу Шевченку. Про інцидент повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Кобзар без голови: на Івано-Франківщині спаплюжили пам’ятник (ФОТОФАКТ)

Кобзар устиг комусь насолити. Фото ілюстративне

Як пояснив посадовець, скульптура знаходилася біля сільського будинку культури. Вандал (чи група вандалів) відтяли бронзовому Шевченку голову, залишивши її поблизу погруддя. Марцінків вважає подібні дії реальною провокацією. На думку місцевого очільника, таким чином хулігани спробували висловити своє ставлення до великого Кобзаря, "приурочивши" обезглавлення до прийдешньої річниці від дня народження Шевченка.

Кобзар без голови: на Івано-Франківщині спаплюжили пам’ятник (ФОТОФАКТ) - фото 2
Кобзар без голови: на Івано-Франківщині спаплюжили пам’ятник (ФОТОФАКТ) - фото 3

В коментарях до допису на Facebook зібралося чимало невдоволених українців, які цілком поділяють обурення очільника Івано-Франківська. Так, на думку користувачки Світлани Вислобіцької, найгірше те, що сьогодні стосовно хуліганів значних мір покарання не застосують.

"А зробили би це років так 30 назад з "вождем", не було би людини, згноїли б в тюрмі, дітей і внуків би зганьбили", — пише жінка.

Чимало інших місцевих жителів називають цей інцидент політичним тероризмом — через наближення Шевченківських днів, та не розуміють, як взагалі можна так ставитися до пам’яті великого українця.

"А теперішня молодь знає, хто такий Шевченко? Спитайте, скажуть — футболіст. Нічого не вчать ні в школі, ні в сім'ї, от вони тиняються і роблять такі страшні речі. Від цих соцмереж ні розуму, ні людської гідності не наберуться", — переконана ще одна Facebook-юзерка Наталія Беренда.

Руслан Марцінків уже пообіцяв, що співробітники місцевої поліції зроблять все можливе, аби знайти вандалів та гідно їх покарати.

Раніше "Коментарі" розповідали про проблеми із пам’ятником Шевченку в Сербії — місцева влада пояснила, чому не виходить встановити погруддя.

Також на порталі можна дізнатися про неймовірний курйоз бойовиків "ДНР", які використали для пам’ятника своїм військовим фотографію українського солдата.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини