Головна Новини Суспільство події Танкер Delfi пропонують розрізати для евакуації
commentss НОВИНИ Всі новини

Танкер Delfi пропонують розрізати для евакуації

Роботи по розрізанню та підняттю танкера можуть обійтися більш ніж в 1 млн гривень

27 липня 2020, 17:34
Поділіться публікацією:

Затонулий в Одесі танкер Delfi можуть розрізати на місці аварії. Експерти під час наради в держпідприємстві "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) заявили, що розглядають такий варіант, так як поки що не вдалося його підняти. Про це підчас брифінгу розповів голова АМПУ Олександр Голодницький.

Танкер Delfi пропонують розрізати для евакуації

Розрізати танкер, щоб потім було простіше його евакуювати, запропонувала турецька компанія. Зробити це пропонують за 1 млн доларів, а також попереджають про можливі додаткові витрати. Згідно такого варіанту, танкер Delfi спочатку можуть розрізати, потім приберуть носову частину судна і ще пізніше кормову.

В АМКУ в свою чергу зазначають, що підняти танкер можна буде не раніше, ніж у вересні нинішнього року. Такі терміни обумовлені тим, що пакети тендерних пропозицій зможуть розкрити тільки 23-24 серпня, а підписати контракти можна буде тільки в кінці серпня. Відповідно, розпочати роботи можна буде тільки в вересні.

Нагадаємо, в Одесі не змогли підняти танкер з першого разу. Судновласник поки користується правом самостійного підняття. Пізніше експертна комісія остаточно ДСНС України визнала надзвичайну ситуацію місцевого рівня в регіоні.

Раніше під час робіт з підняття танкера сталася НП – з нього вилилося паливо. За словами заступника начальника Державної екологічної інспекції в Одеської області Віталія Караулова, фахівці повідомили про плямі, площа якого становить 7,5 тисячі "квадратів". На жаль, цей розлив не змогли запобігти навіть бонові загородження, і величезна пляма попрямувало у бік берега.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини