Головна Новини Суспільство події Стався потужний землетрус: його відчуло 285 млн людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Стався потужний землетрус: його відчуло 285 млн людей

Потужний землетрус в Азії зачепив кілька країн, зокрема Афганістан, Пакистан, Узбекистан, Індію та інші.

22 березня 2023, 11:15 comments2298
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

21 березня близько 16 години за київським часом в Азії стався потужний землетрус з магнітудою 6,5 балів за шкалою Ріхтера. Його змогли відчути близько 285 млн людей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання AP.

Стався потужний землетрус: його відчуло 285 млн людей

Епіцентр землетрусу в Азії. Фото з відкритих джерел

Землетрус сколихнув більшу частину Пакистану, Афганістану, а також був відчутний у Індії, Узбекистані, Таджикистані, Казахстані та інших країнах регіону. Люди могли відчути підземні поштовхи на відстані 1000 км від епіцентру.

Поштовхи викликали паніку серед місцевого населення. Понад 200 людей були доставлені в лікарні. Наразі відомо, що в Пакистані в наслідок землетрусу загинуло 9 осіб, а в Афганістані двоє.

"Землетрус був настільки сильним і жахливим, що ми думали, що на нас руйнуються будинки, всі кричали і були в стані шоку", — сказав житель Кабула.

Землетрус змусив багатьох людей залишити свої домівки та офіси. Частина мусульманського населення почала читати Коран, щоб запобігти жахливій трагедії. Екстрені служби країн допомагають боротись з наслідками землетрусу та попереджають, що найближчими днями можливі нові поштовхи. Регіон схильний до сильних сейсмічних потрясінь. Землетрус магнітудою 7,6 у 2005 році забрав життя тисяч людей у ​​Пакистані та частині Індії.

"Для вашої власної безпеки тримайтеся якомога далі від пошкоджених ділянок. Будьте обережні та дотримуйтесь інформації національних органів влади", — закликають екстрені служби окремих країн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на заході Україні зафіксували землетрус.

Також "Коментарі" писали про авіакатастрофу, яка сталась в Італії. Під час військових навчань у повітрі зіткнулись два літаки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини