Головна Новини Суспільство події На заході Україні зафіксували землетрус: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

На заході Україні зафіксували землетрус: подробиці

В Україні стався землетрус в Закарпатській області, поблизу міста Мукачево.

27 лютого 2023, 12:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В ніч на 27 лютого в Закарпатській області зафіксували землетрус силою 3,3 бала за шкалою Ріхтера. За словами директора Інституту геофізики Національної академії наук України Олександра Кендзера в Україні фіксується близько 200 подібних землетрусів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Головний центр спеціального контролю.

На заході Україні зафіксували землетрус: подробиці

В Україні зафіксували землетрус. Фото з відкритих джерел

Сейсмічну активність зафіксували о 03:15 поблизу селища Велика Добронь, що за 20 км від міста Мукачево, Закарпатської області. Епіцентр землетрусу зафіксували на глибині 2 км з силою 3,3 бала.

"Він відбувся в зоні, де часто трапляються землетруси. Але цього разу, він був трішки потужніший. Зазвичай там фіксуються землетруси магнітудою 2 бали. Він відчувався людьми в декількох населених пунктів регіону", — говорить Олександр Кендзера.

Як повідомляє Головний центр спеціального контролю такий землетрус не несе загрози для населення. Його можна порівняти з проїздом поблизу будинку великого навантаженого автомобіля. Можливе тремтіння вікон, посуду та дверей, а рідина у відкритому посуді злегка коливається.

"Подібні землетруси безумовно можуть повторитися. Адже ми перебуваємо в сейсмічній зоні, куди входить Передкарпаття і Закарпаття. Можу сказати, що протягом року тут записується близько 200 землетрусів", — говорить директор Інституту геофізики та додає, що землетруси "лише записуються, руйнувань при таких землетрусах не виникає".

Останній подібний землетрус фіксували також на Закарпатті поблизу міста Іршава 3 січня 2023 року. Тоді епіцентр землетрусу був на глибині 6 метрів та з силою 3,8 бала.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що місто в Туреччині, яке знаходилось в зоні сейсмічної активності змогло пережити землетрус без жертв.

Також "Коментарі" писали про найсмертоносніші землетруси в історії людства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини