Головна Новини Суспільство події Скандал в дитбудинку Одеської області: фігуранту вручили підозру в розбещенні дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал в дитбудинку Одеської області: фігуранту вручили підозру в розбещенні дітей

У разі доведення провини, підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі

20 грудня 2020, 10:56
Поділіться публікацією:

Співробітники прокуратури Одеської області оголосили про підозру Віктору Проценку — відстороненому директору дитячого будинку в Ізмаїлі. Його звинувачують в сексуальному насильстві і розбещенні трьох дівчаток 5-7 років.

Скандал в дитбудинку Одеської області: фігуранту вручили підозру в розбещенні дітей

ФОТО: З відкритих джерел

За даними слідства, керівник установи приводив дітей до свого кабінету під приводом ігор, перегляду мультфільмів і частування солодощами, а потім вчиняв над ними дії сексуального характеру. Розбещення дітей тривало з червня 2018 року до серпня 2020.

Слідство стверджує, що зібрало всі необхідні докази для притягнення директора до кримінальної відповідальності, зокрема правоохоронці отримали експертний висновок. У разі, якщо провину Віктора Проценка доведуть, йому загрожує до десяти років тюремного терміну. Найближчим часом суд обере підозрюваному запобіжний захід.

"Керівник дитбудинку, використовуючи довіру, свій авторитет і вплив на малюків, їх залежне становище і нездатність чинити опір, неодноразово здійснював по відношенню до дітей сексуальне насильство і розпусні дії", — повідомив прес-секретар прокуратури.

Нагадаємо, що 25 серпня поліція міста відкрила кримінальне провадження у справі розбещення малолітніх. Тоді співробітниці міського дитячого будинку звинуватили директора установи в педофілії. За словами активістів, з того часу ніяких просувань у справі не відбулося. Волонтери були обурені, що скандальний випадок, який стався в дитячому будинку міста Ізмаїл Одеської області не розслідується. У зв'язку з цим активісти звернулися до комітету ООН з прав дитини.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що командувачу Повітряних сил України Сергію Дроздову оголосили про підозру.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини