Головна Новини Суспільство події Скандал у Тайвані: вихователі давали дітям психоактивні речовини
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал у Тайвані: вихователі давали дітям психоактивні речовини

Працівники дитячого садку давали дітям важкодоступні ліки зі снодійно-седативним ефектом.

22 червня 2023, 11:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Батьки дітей звинуватили вихователів дошкільного навчального закладу Бареон в Тайвані. Виявилось, що працівники приватної установи давали дітям заспокійливі сиропи від кашлю, що викликає залежність. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Скандал у Тайвані: вихователі давали дітям психоактивні речовини

Вихователі дитячого садку у Тайвані давали психоактивні речовини. Фото з відкритих джерел

Поліція відреагувала на звернення батьків, які занепокоїлись незвичними симптомами своїх дітей після відвідувань дитсадка. Зокрема у них спостерігались різкі перепад настрою та судоми. Після проведення експертиз виявилось, що в організмі учні присутні психоактивні елементи фенобарбіталу та бензодіазепінів. Наразі не зрозуміло, чому дітям давали важкодоступні ліки. Ймовірно це було зроблено через їх заспокійливі властивості.

Директора дитсадка Бареон та п'ятьох вихователів заарештували. Окрім того, одну з виховательку підозрюють у побиті дітей. Приватний заклад зобов'язались закрити та сплатити штраф у розмірі 150 тис. тайванських доларів (180 тис. грн).

Батьки скаржаться на те, що влада Тайваню повільно відреагувала на їх скарги, адже перші повідомлення надходили у квітні та травні. Вони вийшли на протести та критикують бездіяльність мера Нового Тайбею Хоу Ю-Ї, який є членом опозиційної сили "Гоміньдан". Гнів батьків поширився і за межі вулиць, у соцмережі та на Google-відгуках. Один з користувачів у відгуках закладу написав, що "це дитячий садок, де малюкам дають наркотики".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про трагедію в Італії, коли батько залишив дитину в замкненій машині.

Також "Коментарі" писали, що четверо дітей змогли вижити в лісах Амазонки після авіакатастрофи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини