Головна Новини Суспільство події Четверо дітей змогли вижити в лісах Амазонки після авіакатастрофи
commentss НОВИНИ Всі новини

Четверо дітей змогли вижити в лісах Амазонки після авіакатастрофи

Після авіакатастрофи четверо дітей вижили в амазонських джунглях. Найстаршій дитині 13 років, а наймолодшій - 11 місяців.

12 червня 2023, 14:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Четверо дітей змогли виживати в амазонських джунглях впродовж 40 днів. Це сталось після того, як їх літак розбився, а всі дорослі загинули. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Четверо дітей змогли вижити в лісах Амазонки після авіакатастрофи

Розбитий літак в Амазонії. Фото з відкритих джерел

1 травня літак Cessna впав у амазонських джунглях. Колумбійські військові та місцеві племена почали спільну рятувальну місію. Через два тижні вони знайшли розбитий літак і виявили три тіла дорослих. Однак у літаку не було присутніх дітей віком 13, 9 та 4 років, а найменшому було 11 місяців.

Рятувальники розуміли, що діти вижили, адже помітили сліди від з'їдених фруктів та борошна. Таким чином почався другий етап рятувальної операції, який охопив понад 323 кв. км.

"Це не пошук голки в стозі сіна, це крихітна блоха у величезному килимі, тому що вони продовжують рухатися. Їхні тіла не  виявили, і я впевнений, що ми б уже знайшли їх, якби вони були мертві", — сказав очільник пошукової групи військових генерал Педро Санчес.

Невдовзі одна з собак знайшла чотирьох дітей. За словами Санчеса рятувальники кілька разів проходили повз дітей усього в 50 метрах, однак ті були занадто слабкі, щоб покликати рятувальників. В останні дні діти харчувались фруктами з дерев до яких могли дотягнутись та пили воду, яка стікала з листя.

Санчес вказує, що ця частина амазонського лісу є небезпечна, адже тут живуть хижаки. Окрім того, діти пережили сильні шторми та не натрапили на озброєнні групи. Також рятувальники оцінили вміння 13-річної дівчинки, яка допомогла та опікувалась усіма іншими дітьми. Наразі діти доставлені в лікарню для надання медичної допомоги.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський турист плавав у Чорному морі та став жертвою акули.

Також "Коментарі" писали про трагедію в Італії. Батько залишив дитину в замкненій машині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини