Головна Новини Суспільство події Росія поставила жорсткий ультиматум меру Конотопа (відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія поставила жорсткий ультиматум меру Конотопа (відео)

Конотопський міський голова (Сумська область) Артем Семеніхін скликав народне віче, щоб скласти подальший план дій проти військ РФ

2 березня 2022, 12:20
Поділіться публікацією:

Російські загарбники наступають на Конотоп у Сумській області та зв'язалися з мером міста Артемом Семеніхіним, поставивши йому жорсткий ультиматум: або місцеві здаються, або окупанти розпочнуть обстріл з артилерії.

Росія поставила жорсткий ультиматум меру Конотопа (відео)

Окупанти висунули ультиматум меру Конотопу (фото з відкритих джерел)

Відео, на якому мер міста зібрав городян та оголосив їм вимоги ворога, опублікував на своєму Telegram — каналі народний депутат України Олексій Гончаренко.

"Вони там висунули вимоги зараз — якщо ми починаємо чинити опір, вони розносять місто артилерією ...Я за те, щоб воювати. Рішення приймаємо всі разом, тому що артилерія на нас вже націлена", — оголосив Артем Семеніхін на площі в місті.

Місцеві жителі підтримали рішення мера та почали вигукувати, що готові воювати та захищати свою територію.

Нагадаємо, що 28 лютого, на Сумщині, в Охтирці, яку російські війська намагалися захопити ще з першого дня, окупанти підірвали нафтобазу. Голова Сумської ОДА Дмитро Живицький зазначив, що на місто з усіх боків слідує ворожа техніка і є загроза вуличних боїв.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що 25 лютого, попри відсіч з боку Збройних сил України та тероборони у прикордонних областях, російські окупаційні війська продовжували свій наступ. Так, повідомлялося, що у Сумській області, яка межує з Росією, усі великі міста були взяті у кільце.

Читайте також, що біля Глухова на Сумщині українські військові знешкодили колону ворожої техніки, застосувавши ПТРК "Javelin". Очевидці повідомляли, що на танках були прапори Російської Федерації, а на військових нашивках — червоні зірки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини