Головна Новини Суспільство події Побиття активістки Ешонкулової в Дніпрі могли організувати Корбан і Філатов — ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Побиття активістки Ешонкулової в Дніпрі могли організувати Корбан і Філатов — ЗМІ

Напад міг бути розрахований на відволікання уваги громадськості від нападу на дніпровських журналістів

19 липня 2021, 18:42
Поділіться публікацією:

До нападу на правозахисницю Наталію Ешонкулову в Дніпрі можуть бути причетні мер міста Борис Філатов і його давній партнер Геннадій Корбан. Це — одна із версій інциденту, про що повідомляє "Деловая столица".

Побиття активістки Ешонкулової в Дніпрі могли організувати Корбан і Філатов — ЗМІ

Філатов та Корбан могли організувати побиття Ешонкулової — ЗМІ. Колаж: "Коментарі"

Нагадаємо, що активістку Наталію Ешонкулову по-звірячому побили двоє невідомих увечері 15 липня. У потерпілої зламаний ніс, вибиті зуби і розсічене обличчя. Сама потерпіла назвала замовниками нападу екс-заступника мера міста Віталія Мархасіна та бізнесменів Еміля Арутюняна і Олександра Петровського.

Як наголошується в статті, за однією із версій, замах на активістку ua/ це помста ворогів мера за те, що на початку липня "Муніципальна варта" Дніпра побила журналістів опозиційного телеканалу D1 (неофіційно належить Петровоскому). Ця версія лежить на поверхні, однак, за словами автора статті, Петровському та Мархасіну нема чого так підставлятися.

Більш вірогідним є інший варіант — побиття Ешонкулової могла замовити сторона Філатова (або, скоріше, його неофіційного патрона Геннадія Корбана), щоб дискредитувати супротивників і відвернути увагу суспільства від нападу на журналістів. Активістка цієї комбінації не знала і стала "сакральною жертвою".

"За словами прихильників цієї версії, силовий стиль конкурентної боротьби характерний саме для команди Корбана і Філатова. Варто згадати фізичне протистояння у дніпропетровського ринку "Озерка" в 2006 року і рейдерське захоплення Одеського нафтопереробного заводу в 2014-у", — йдеться в матеріалі.

Також у статті нагадали про викрадення у 2014 році тодішнього голови Держкомзему Сергія Рудика. Організатором злочину сам Рудик назвав Геннадія Корбана. Останній повністю визнав свою провину, і отримав за це три роки умовно. Також із Корбаном пов'язують і численні спроби силового тиску на медіа.

На користь версії про ймовірно спланований Філатовим-Корбаном нападі свідчить і те, як швидко медіа, орієнтовані на місцеву владу Дніпра, підхопили і розкрутили тему побиття правозахисниці.

"Відразу включилися всі куплені Корбаном і Філатовим ЗМІ, боти почали масово коментувати під постом Ешонкулової, роблячи у всьому винуватим Петровського, який взагалі не знає, хто така Ешонкулова", — коментує те, що відбувається, голова ГО "Рух за суспільну справедливість" Геннадій Бутенко.

Нині громадськість Дніпра вимагає, щоб правоохоронці знайшли і покарали замовників і виконавців цього жорстокого злочину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини