Головна Новини Суспільство події "Муніципальна варта", яка побила журналістів у Дніпрі, підпорядковується меру Філатову — ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Муніципальна варта", яка побила журналістів у Дніпрі, підпорядковується меру Філатову — ЗМІ

Днями бійці дніпровської "Варти" побили журналістів, які перебували поруч із місцем знесення нібито незаконних білбордів

7 липня 2021, 12:18
Поділіться публікацією:
























Одним із головних завдань КП "Муніципальна варта" є захист і забезпечення прав місцевих жителів в сфері благоустрою та громадського порядку. Будь-який контроль має відбуватися згідно із буквою закону. Однак, як повідомляє низка вітчизняних ЗМІ, "Муніципальна варта" міста Дніпра виходить за рамки дозволеного.

"Муніципальна варта", яка побила журналістів у Дніпрі, підпорядковується меру Філатову — ЗМІ

"Муніципальна варта" Дніпра на початку липня побила журналістів. Фото: "Наше місто"

За інформацією дніпровського ресурсу "056.юа", днями бійці "Варти" побили журналістів місцевих телеканалів, знищивши їхню техніку.


Історія "Муніципальної варти" Дніпра складається з багатьох скандалів, пов'язаних із застосуванням фізичної сили. Досить згадати побиття активістів під час сесій міськради, коли муніципали в буквальному сенсі штовхали людей ногами, били активістів в стінах мерії.


Як повідомляло видання "Громадський контроль", керівником "Муніципальної варти" в Дніпрі свого часу був командир дніпровського "Беркута" Андрій Ткаченко, який нібито був пов'язаний з безчинствами на Євромайдані в Києві. Це викликало обурення містян, і його врешті-решт прибрали.

Однак, згідно з інформацією місцевого ресурсу D1, Ткаченко міг залишитися "наглядачем" в цій структурі. Такі висновки представники медіа роблять, тому що під час побиття журналістів 2 липня екс-керівника КП помітили неподалік бійців "Муніципальної варти".

Деякі жителі Дніпра відзначають той факт, що, в діях "Муніципальної варти" може бути зацікавлений мер Борис Філатов. Все тому, що представники цього КП уже неодноразово засвітилися в гучних скандалах, але покарання так і не послідувало. В першу чергу, мова йде про знесення кіосків в різних кінцях Дніпра кілька років тому.

"Інформатор" писав, що в результаті однієї із сутичок з бійцями "Варти" кілька підприємців, які захищали своє майно, отримали значні травми. Дехто із них скаржився не лише на удари, але і на зламані ребра. Містянам все це подавалося під виглядом боротьби зі стихійною торгівлею та засиллям кіосків в місті.


До слова, вже згадане побиття журналістів тісно пов'язане із запланованим знесенням білбордів, яке зараз відбувається в Дніпрі. Цікаво, що багато цих рекламних конструкцій використовувалися не один рік, в т.ч. і самим Філатовим під час виборної кампанії. Тепер же ці білборди визнані нібито незаконними і мають бути прибрані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини