Головна Новини Суспільство події "Перекласти з хворої голови на здорову": в МВС розповіли, коли поліція почне супроводжувати поїзди
commentss НОВИНИ Всі новини

"Перекласти з хворої голови на здорову": в МВС розповіли, коли поліція почне супроводжувати поїзди

Радник глави МВС Володимир Мартиненко розповів, коли буде можливо повернути поліцейські патрулі в пасажирські поїзди

4 серпня 2020, 18:51
Поділіться публікацією:

У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що повернення співробітників поліції в поїзда для забезпечення безпеки пасажирів, як того вимагає суспільство після резонансного нападу на Анастасію Лугову, можливо тільки при відповідному розширенні штату і фінансовому забезпеченні. Про це написав на своїй сторінці в Facebook радник глави МВС Володимир Мартиненко.

"Перекласти з хворої голови на здорову": в МВС розповіли, коли поліція почне супроводжувати поїзди

У своєму повідомленні він зазначив, що порядок взаємодії залізниці з поліцейськими розписаний в спільному наказі Міністерств внутрішніх справ та інфраструктури, який підписаний відповідними уповноваженими особами.

"Далі цитата з наказу: При виявленні кримінальних, адміністративних правопорушень, інших пригод на об'єктах залізничного транспорту або в рухомому складі працівники підрозділів ПАТ" Укрзалізниця "" негайно повідомляють про це орган (підрозділ) поліції. До прибуття поліцейських, по можливості, вживають заходів щодо недопущення сторонніх осіб до місця події і при необхідності викликають екстрену медичну допомогу та / або інші аварійно-рятувальні служби ", — цитує норматив Мартиненко.

Таким чином він підкреслив, що супровід поліції в поїздах можливо тільки за умови розширення штату правоохоронних органів, забезпечення особового складу відповідними повноваженнями, фінансуванням і соцгарантій.

"Маю просте речення до колег з Мінінфраструктури — розширте повноваження ВОХР, внісши зміни до Постанови, додавши туди крім вантажних ще й пасажирські перевезення. А далі, після виявлення кримінального чи адміністративного правопорушення, дійте згідно з Порядком взаємодії органів поліції з підрозділами АТ" Українська залізниця "затверджений спільним наказом МВС та МІУ N 204/175. Тому це" перекладання з хворої голови на здорову "користуючись нагодою, як-то не дуже гарно виглядає", — резюмує радник Авакова.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що журналістка Анастасія Лугова поділилася з громадськістю випадком насильства над собою під час поїздки в поїзді "Маріуполь-Київ" на очах у власної дитини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини