Головна Новини Суспільство події Партія Медведчука вимагає заборони «Нацкорпусу» та «Азову» після обстрілу автобуса з людьми
commentss НОВИНИ Всі новини

Партія Медведчука вимагає заборони «Нацкорпусу» та «Азову» після обстрілу автобуса з людьми

У партії ОТЗЖ вважають, що президент Володимир Зеленський повинен взяти на себе відповідальність за обстріл автобуса на трасі Київ-Харків

27 серпня 2020, 23:02 comments1006
Поділіться публікацією:

Сьогодні на трасі Київ — Харків під Люботином представниками "Національного корпусу" і "Азова" було скоєно збройний напад на автобус. У момент нападу в ньому перебували 22 людини організації "Патріоти — За життя". Спочатку автобус заблокували, а потім по ньому відкрили вогонь з автоматичної зброї.

Партія Медведчука вимагає заборони «Нацкорпусу» та «Азову» після обстрілу автобуса з людьми

У результаті обстрілу двоє людей отримали вогнепальні поранення і зараз вони перебувають у важкому стані. Після обстрілу з автоматичної зброї по членах організації "Патріоти — За життя" велася стрілянина з травматичної зброї, в результаті якої були поранені ще двоє людей. У ході нападу був викрадений один із членів організації.

У партії "Опозиційна платформа — За життя" відреагували на подію.

"Цей злочин "Нацкорпусу" і "Азова" є наслідком безкарності націонал-радикалів, що діють при прямому заступництві та підбурюванні влади, в тому числі президента Володимира Зеленського, який відкрито заявляє про свою підтримку їх позиції", — йдеться в повідомленні на сайті партії.

У партії "Опозиційна платформа — За життя" заявляють, що покладають повну відповідальність за викрадення, кров, поранення, а також можливу загибель законослухняних українців на чинну владу. 

"Вимагаємо негайного відкриття кримінального провадження за статтею "Тероризм", розслідування та притягнення до відповідальності людей, що перетворюють Україну в поле військових дій. Вимагаємо зробити все для звільнення викраденого і забезпечення безпеки українських громадян. Від усіх постраждалих від злочинних дій кримінальних об'єднань — "Національного корпусу" і "Азова" вимагаємо заборони діяльності цих організацій як терористичних на території України", — йдеться в заяві партії.

Крім того, в ОПЗЖ заявляють, що це не перший напад на представників партії. "Але такі напади лише переконують нас в тому, що наша позиція щодо захисту законності миру в Україні — єдино правильна, і ми не відступимо і не відмовимося від наших цінностей", — підкреслюють у партії.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перестрілку в Броварах. Тоді в МВС повідомили про затримання ще 13 осіб на чолі з кримінальним авторитетом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини