Головна Новини Суспільство події Окупанти знищили на Житомирщині святиню ХІХ століття
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти знищили на Житомирщині святиню ХІХ століття

Внаслідок обстрілів російськими військами Житомирської області було знищено дерев'яну церкву ХІХ століття

12 березня 2022, 06:45 comments1024
Поділіться публікацією:

Російські загарбники обстрілюють Житомирську область, завдаючи ударів по об'єктах інфраструктури та житлового будинку. Внаслідок нападу було зруйновано святиню XIX століття, розташовану в селі В'язівка.

Окупанти знищили на Житомирщині святиню ХІХ століття

На Житомирщині окупанти знищили церкву (фото з відкритих джерел)

Відомо, що дерев'яну церкву Різдва Пресвятої Богородиці збудували у 1862 році. Вона мала статус пам'ятки архітектури національного значення та належала до Овруцької єпархії УПЦ МП. Але 7 березня 2022 року під час вторгнення Росії в Україну святиня була знищена обстрілом, уціліла лише дзвіниця.

Нагадаємо, що після півночі, 10 березня, Житомирська область знову опинилася під ударами російських загарбників. Ракетні обстріли велися по Коростеню та населених пунктах області. Відомо, що ракета впала на дорогу до с. Стара Котельня (Андрушівський район Житомирська область), внаслідок пригоди загинуло 5 людей, ще 6 отримали поранення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що українські військові на Житомирщині збили окупантський безпілотник, який російські війська використали для наведення артилерійського вогню. Повідомляється, що безпілотники "Форпост" виробляються на території Ізраїлю, але ще 2009 року Росія закупила партію таких літальних апаратів. Пізніше РФ запустила власне виробництво таких БПЛА.

Читайте також, 10 березня російські агресори завдали обстрілу територією міста Ніжин Чернігівської області з ракетної установки "Ураган". Внаслідок цього поранено вісім городян, двоє загинули. Після результатів вибухів також пошкоджено 40 метрів теплотраси, виконуються ремонтні роботи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://dyvys.info/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини