Головна Новини Суспільство події Наживалися на АТОвцях: поліція викрила групу махінаторів
commentss НОВИНИ Всі новини

Наживалися на АТОвцях: поліція викрила групу махінаторів

Зловмисники привласнили собі близько 7 мільйонів гривень

5 травня 2021, 19:19
Поділіться публікацією:

Чотирьох громадян України судитимуть за виготовлення фейкових  довідок про інвалідність для бійців АТО і привласнення виплат по них. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора України.

Наживалися на АТОвцях: поліція викрила групу махінаторів

Генеральна прокуратура України - фото з відкритих джерел

За інформацією правоохоронців, троє чоловіків із Тернопільської області займалися пошуком людей, які побували в зоні АТО, і пропонували їм оформити інвалідність для отримання виплат від держави. Вони, до речі, становлять 500 тисяч гривень. Далі, за допомогою свого знайомого киянина через столичні медустанови махінатори робили фейкові довідки про стан здоров'я, з якими колишні солдати успішно проходили медико-соціальну експертну комісію у Тернополі для отримання одноразових виплат.

Для оформлення документів аферисти вимагали у своїх жертв реквізити банківських рахунків і доступ до них. Таким чином, після надходження коштів вони привласнювали їх собі. Наразі правоохоронці виявили 16 ошуканих воїнів АТО. Сума загальних збитків, завданих державі, оцінюється в більш ніж 6,8 мільйона гривень.

Нагадаємо, нещодавно працівники ГБР заарештували підполковника Збройних Сил України, який привласнював пальне, призначене для ООС. Працівники ГБР оцінюють масштаби вкраденого на більш ніж 1,7 мільйона гривень.

Також "Коментарі" розповідали, що Служба безпеки України розкрила гучну справу про викрадення топменеджерів однієї з компаній із видобутку газу у 2012 році. За даними слідства, замовив викрадення експартнер із бізнесу потерпілого, який був депутатом парламенту кількох скликань, а також головою Міністерства транспорту і зв'язку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини