Головна Новини Суспільство події Над Києвом помітили загадкові спалахи: що це було
commentss НОВИНИ Всі новини

Над Києвом помітили загадкові спалахи: що це було

У столиці оголосили повітряну тривогу

20 квітня 2023, 09:43
Поділіться публікацією:

Влада Києва повідомила, що повітряну тривогу в столиці оголосили через падіння супутника. Повітряні сили ЗСУ припустили, що спалахи могли бути пов'язані з падінням метеора. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW

Над Києвом помітили загадкові спалахи: що це було

Ілюстративне фото

Але національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) в четвер, 20 квітня, спростувало версію, що спалахи над Києвом були пов'язані з падінням з орбіти "мертвого" супутника RHESSI.

Близько десятої години вечора в середу, 19 квітня, кияни побачили у небі потужний спалах. Після цього в українській столиці оголосили повітряну тривогу. В Київській міській військовій адміністрації заявили, що, за попередньою інформацією, сяйво було пов'язане з падінням на Землю космічного супутника NASA, а тривогу оголосили, "аби уникнути жертв від падінь на землю уламків". Незадовго перед оголошенням повітряної тривоги в Києві вона лунала на сході та півдні країни через запуск Росією ударних дронів. Начальник КМВА Сергій Попко заявив, що в столиці протиповітряна оборона не працювала.

Раніше профільне видання Space повідомило, що 19-20 квітня близько 21:30 на Землю впаде несправний супутник RHESSI. Він вивчав Сонце з 2002 року до виведення з експлуатації в 2018 році. Супутник важить відносно небагато — 270 кілограмів. Більша частина цієї маси перетвориться на попіл і пару під час входження в атмосферу Землі. Ризик завдання шкоди оцінювався в 1 з 2467. Коментуючи заяву київської влади, речник NASA сказав, що "виникла певна плутанина через попередню заяву агентства про виведення з орбіти застарілого супутника", пише агентство Reuters. Станом на час публікації заяви КМВА супутник RHESSI все ще перебував на орбіті.

"NASA і міністерство оборони США продовжують відстежувати RHESSI. Жоден інший супутник NASA не входив в атмосферу", — сказав представник NASA в коментарі агенції AFP.

До спростування заяви КМВА з боку NASA командування Повітряних сил Збройних сил України припустило, що у Києві міг впасти як супутник, так і метеорит.

"За попередньою інформацією спалахи над містом Київ близько 22:30 пов'язані із падінням супутника/метеорита (уточнюється). На даний час загрози застосування противником засобів повітряного нападу на цьому напрямку немає", — йшлося в повідомленні.

Тим часом, Зеленський заявив, що Україна вже має дуже серйозну зброю для захисту неба.

Окупанти можуть зупинити наступ на Бахмут.

Винищувачі США перехопили два російські стратегічні бомбардувальники.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Сим

20 квітня 2023, 19:45

Нужно всё наше украинское правительство и русское правительство арестовать, глядишь и война закончится.


Новини