Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти можуть зупинити наступ на Бахмут: скільки елітних військ РФ перемололи ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти можуть зупинити наступ на Бахмут: скільки елітних військ РФ перемололи ЗСУ

У ворога все ще залишилися сили та засоби для наступальних дій

20 квітня 2023, 09:35 comments1012
Поділіться публікацією:

ЗСУ продовжують тримати оборону, готуючись до контрнаступу та перемелюючи найбільш боєздатні підрозділи супротивника. Який відсоток елітних військ армії РФ вдалося знищити ЗСУ протягом останніх місяців? Чи можуть зростаючі втрати росіян і чутки про контрнаступ ЗСУ змусити Росію припинити свій наступ? "Коментарі" зібрали думки експертів, розібравшись у ситуації.

Окупанти можуть зупинити наступ на Бахмут: скільки елітних військ РФ перемололи ЗСУ

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Наші захисники перемололи 70-80% особового складу росіян

Генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив думку, що особовий склад елітних військ армії РФ на 70-80% знищено ЗСУ.

"Сьогодні ми можемо говорити про те, що ми дуже послабили основні професійні сили та засоби армії РФ. Я не можу сказати, що знищили, але послабили точно. ВСУ знищують від 500 до 1100 окупантів щодня. А протягом двох місяців це вже знищення до 6 бригад. Проте бригад спеціального призначення. Фактично, ми говоримо про елітні підрозділи армії РФ. Їх практично сьогодні вже немає", — зазначив Маломуж.

На його думку, поки що рано говорити, що росіяни повністю вичерпали свої резерви і втратили всі ресурси. Вони можуть продовжувати наступальні операції.

"Особистий склад елітних військ армії РФ на 70-80% знищено. Однак противника ніколи не потрібно недооцінювати. Росіяни ще мають сили та кошти. Тому ми враховуємо не лише пріоритетні напрямки, які для себе визначили росіяни. Ми залучатимемо всі кошти в усіх напрямках". , щоби звільнити всю нашу територію", – додав Маломуж.

Росіяни можуть залишити Бахмутський напрямок та Кремінну

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан в ефірі "24 каналу" заявив, що російські окупанти можуть відступати на деяких ділянках фронту, оскільки бачитимуть безперспективність результатів. Ворог також може припинити проведення наступальних дій у Бахмуті.

Експерт зазначив, що окупанти вперлися в укріпрайон українських захисників у районі Авдіївки Донецької області. Продовжувати там просування ворогові немає військової потреби.

"Це тому, що їм не вдалося і не вдасться оточити Авдіївку. Для цього ми й тримали місто – Авдіївський гарнізон зав'язаний на прилеглі підходи до міста", – пояснив полковник запасу ЗСУ.

Експерт припускає, що росіяни можуть застосовувати авіацію та артилерію, щоб знищити Авдіївку, як це було зроблено у Бахмуті. Однак це залежить від того, чи будуть у ворога сили. Світан прогнозує, що вже найближчим часом ворог переходитиме до оборони на Херсонському, Запорізькому напрямках та частині Донецького напрямку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — контрнаступ ЗСУ під питанням: що сталося після "зливу" секретних документів США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини