Головна Новини Суспільство події На кому російські хакери відпрацьовують свої кіберудари
commentss НОВИНИ Всі новини

На кому російські хакери відпрацьовують свої кіберудари

Україна стала тренувальною базою для російських кіберзлочинців

17 червня 2021, 18:55
Поділіться публікацією:

Перш ніж вчиняти кібератаки на установи США, російські хакери перевіряють свою стратегію на українських інтернет-ресурсах. Про це повідомили в Офісі президента (ОП).

На кому російські хакери відпрацьовують свої кіберудари

Російські хакери - фото з відкритих джерел

Посилаючись на думку експертів, в ОП заявляють, що контрольовані Росією кіберзлочинці, вчиняючи атаки на Україну, відпрацьовують тактики, які потім застосовують під час кібератак на Сполучені Штати.

"На думку експертів, російські хакери використовують Україну як тестувальний майданчик для відпрацювання схожих тактик з метою атаки на США", — сказали в ОП.

Крім того, у повідомленні працівників ОП йдеться про те, що попри американську підтримку нашої країни грошима, озброєнням і шляхом навчання військових, Україна сподівається, що США підтримають її при вступі в НАТО.

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Кремль не причетний до кібератак, які останнім часом були здійснені на США.

Додамо, що Сполучені Штати Америки планують створити коаліцію з боротьби проти кібератак, що проводяться із застосуванням комп'ютерних програм-вимагачів. Основна мета майбутньої міжнародної коаліції - досягти того, щоб країни, які приховують кіберзлочинців, несли за це відповідальність.

Також директор ФБР Крістофер Рей заявив, що Росія повинна докладати більше зусиль для боротьби проти хакерів, які використовують віруси-вимагачі, якщо хоче показати, що серйозно бореться проти цієї проблеми.

Зазначимо, що фахівці СБУ зупинили роботу незаконного телекомунікаційного центру в Києві. За інформацією правоохоронців, тільки з початку 2021 року махінатори привласнили собі 9 млн гривень від громадян України та іноземців під виглядом участі в міжнародних інвестиційних проєктах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/OP_UA/4307
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини