Головна Новини Суспільство події Михайло Федоров офіційно підтвердив факт чергової кібератаки на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Михайло Федоров офіційно підтвердив факт чергової кібератаки на Україну

За інформацією міністра, нині в Україні відбувається чергова DDoS-атака

23 лютого 2022, 17:17 comments1001
Поділіться публікацією:

Як уже раніше писав портал "Коментарі", нині в Україні перестали працювати кілька державних сайтів. Зокрема, це сайти Кабміну, Верховної Ради, СБУ та МЗС. Як повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, кібератака на українські ресурси розпочалась о  16-00, 23 лютого.

Михайло Федоров офіційно підтвердив факт чергової кібератаки на Україну

Кібератака на Україну. Фото з відкритих джерел

"Приблизно з 16.00 розпочалася чергова масова DDoS-атака на нашу державу. Маємо відповідні дані з низки банків, також спостерігаються проблеми із доступом до вебсайтів Верховної Ради (вже працює), КМУ та МЗС. Це пов’язано із перемикання трафіку на іншого провайдера для мінімізації шкоди від атаки. Портал та мобільний застосунок "Дія" успішно долають поточну атаку та продовжують працювати стабільно", — повідомив Федоров.

Також про атаку на свій сайт у Twitter повідомили редактори ЗМІ -  "24 канал". 

Нагадаємо, напередодні про ймовірну кібератаку повідомляли фахівці урядової команди з реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA. 

Це вже не перша DDoS-атака на нашу державу. 15 лютого хакери здійснили напад на  офіційні сайти Міноборони та ЗСУ. Також постраждали Ощадбанк, ПриватБанк та портал "Дія". Правоохоронці тоді цінили таку атаку у мільйони доларів і спростували інформацію, що дані українців постраждали.

Раніше, 14 січня, хакери здійснили атаку на ряд урядових сайтів України та заблокували їх роботу. Тоді на сайтах оприлюднювалися повідомлення із погрозами та інформацією про викрадення особистих даних українців. Однак в спецслужбах ці повідомлення спростували. 

Читайте також: Зеленський вимагає від РФ гарантії безпеки для України



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/zedigital/1077
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

дядя

23 лютого 2022, 18:53

шо это ? вторженя почалося ?


Новини