Головна Новини Суспільство події До чого примушують жителів ОРДЛО з російськими паспортами — військовий експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

До чого примушують жителів ОРДЛО з російськими паспортами — військовий експерт

Мирних жителів т.зв. «Л-ДНР» змушують вступати в незаконні військові формування

25 червня 2021, 17:52
Поділіться публікацією:

Військова ситуація на Донбасі загострюється не лише поблизу лінії розмежування, а й на території самих невизнаних республік. За словами учасника антитерористичної операції, екс-нардепа Дмитра Лінька, бойовики примушують місцевих жителів ставати членами незаконних військових формувань, повідомляє "Україна 24".

До чого примушують жителів ОРДЛО з російськими паспортами — військовий експерт

Жителів ОРДЛО з паспортом РФ змушують вступати до "армії". Фото: РИА Новости

Як пояснив Лінько, такі вимоги пред'являються тим людям, які з певних причин отримали російське громадянство.

На подібний крок невизнаним "адміністраціям" т.зв. "Л-ДНР", за словами експерта, довелося зважитися через катастрофічний брак особового складу в їх "арміях". Дмитро Лінько підкреслює, що основну чисельність "народної міліції" ОРДЛО складають російські кадрові військовослужбовці. При цьому окупантам постійно потрібні нові люди.

Однак більшість воліє уникнути місцевої військової служби, щоб не погіршити здоров'я або не втратити життя в спробах боротися за неіснуючу державу, каже Лінько. Тому, на думку учасника АТО, бойовики і вирішили вдатися до чергового фінту: переслідувати, згідно із законами РФ, тих жителів ОРДЛО, хто відмовляється служити, але має російський паспорт.

Також військовий експерт зазначив, що представників невизнаних республік постійно підтримує Росія. Згідно з інформацією, наданою Дмитром Ліньком, на окупований Донбас постійно прибувають нові військовослужбовці, додаткова зброя тощо.

При цьому Лінько вважає, що сьогодні особливої загрози "Л-ДНР" для України не становлять.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, скільки росіян, за словами спікера ТКГ Олексія Арестович, зараз воює на окупованому Донбасі. Більше подробиць — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, кого армія РФ зараз перекидає в ОРДЛО. Які дані повідомила вітчизняна розвідка, читайте в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини