Головна Новини Суспільство події У ТКГ розповіли, скільки росіян воює на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТКГ розповіли, скільки росіян воює на Донбасі

Із 2018 року особовий склад «народної міліції» «Л-ДНР» на 100% складається з російських військовослужбовців, каже Арестович

24 червня 2021, 17:00
Поділіться публікацією:

Військова ситуація поблизу лінії розмежування на Донбасі залишає бажати кращого. Російські окупанти продовжують масові обстріли позицій української армії.

У ТКГ розповіли, скільки росіян воює на Донбасі

"Народна міліція" ОРДЛО на 100% складається із громадян Росії. Фото з відкритих джерел

За словами радника вітчизняної делегації в ТКГ з питань Донбасу Олексія Арестовича, вся "народна міліція" так званих "республік" складається із російських громадян, пише "Україна 24".

Як пояснив Арестович, такими даними поділилися учасники останнього засідання Великої сімки. Серед іншого, представники цих держав офіційно зазначили, що РФ є однією зі сторін військового протистояння в Донецькій і Луганській областях.

Російські військовослужбовці постійно знаходяться на окупованій території східних регіонів України. При цьому, за твердженням Олексія Арестовича, "народна міліція" (як в "ДНР", так і в "ЛНР") — ніхто інші, як представники двох армійських корпусів, що входять до 12-го територіального командування Південного військового округу Росії. Те, що їх "офіційно" підносять під іншою назвою, чиновник називає непорозумінням.

Також Арестович запевняє, що на Донбасі нині знаходиться понад 3500 кадрових російських офіцерів. Ці військові виконують інструктажі, а також налагоджують місцеву військову техніку. Частина з них керує підрозділами окремих батальйонів.

Згідно даних, які повідомив спікер української делегації, до оперативного реагування постійно готова 159-та дивізія армії РФ. До слова, вона складається із шести полків.

Якщо росіяни задумають масштабний наступ на Україну, цим військовим знадобиться від доби до трьох, щоб виконати поставлене завдання, говорить Арестович.

Контроль над цією частиною армії лежить на вже згаданому Південному військовому окрузі. До слова, під сферу його впливу також потрапляють російський флот і військові на території анексованого Криму.

Олексій Арестович підкреслив, що трибунал у Гаазі сприймає російсько-українську війну як міжнародний конфлікт, проте не заперечує елементів внутрішнього.

На думку чиновника, Україна пора визначитися, наскільки сильними є згадані елементи і повноцінно включитися в юридичний розгляд, щоб притягти Росію до відповідальності.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, з якої причини Україна не намагається звільнити окуповані території Донбасу за допомогою військової сили. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи збирається Білорусь, на думку Олександра Лукашенка, коли-небудь воювати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

24 червня 2021, 21:12

Аааааааааа, кругом Россия, аааааааааа Война с Россией, ааааа 100% российских солдат на Донбассе. Вот только в плен попадают одни местные и гибнут только украинцы, и обмены украинцев на украинцев. Как так-то?


Новини