Головна Новини Суспільство події Чому Україна не звільняє окупований Донбас силою — Данілов
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Україна не звільняє окупований Донбас силою — Данілов

За рішення деокупувати Донбас із допомогою армії Україна може заплатити ціну в десятки тисяч життів

18 червня 2021, 10:50
Поділіться публікацією:

Військова обстановка на окупованому Росією Донбасі продовжує бути неспокійною. Незважаючи на те, що Україна працює над дипломатичним варіантом завершення війни, дехто й досі пропонує взяти Донбас силою. На думку секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олексія Данилова, це цілком реально, але має дуже високу ціну, повідомляє "ТСН".

Чому Україна не звільняє окупований Донбас силою — Данілов

Данілов розповів про звільнення Донбасу. Фото: Назарій Мазилюк

Чиновник виступив на захист українських військовослужбовців, які всіма силами стримують російських бойовиків, що представляють так звані "Л-ДНР". Данилов упевнений, що представники ВСУ демонструють стовідсоткову готовність виступити на захист всієї України, якщо знадобиться.

На питання про можливість силового звільнення окупованих територій на сході країни Олексій Данилов відповідає ствердно, тут же пояснюючи всі можливі наслідки. За його словами, українським захисникам вдасться провести операцію по деокупацію Донбасу (передбачається навіть звільнення Донецька та Горлівки, які перебувають під контролем "ДНР"), проте загине занадто багато людей.

Олексій Данилов зазначає, що кількість жертв може вимірюватися десятками тисяч. На сплату подібної "ціни" Україна не може піти, це занадто велика відповідальність, яку, зрештою, доведеться комусь на себе взяти.

Швидше за все, мова йде не тільки про ймовірні втрати серед ВСУ, а й серед мирних жителів Донбасу (в т.ч. окупованих регіонів).

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому, на думку Володимира Зеленського, Росія йде на регулярне загострення військової ситуації у лінії розмежування. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чи може американська сторона приєднатися до переговорів щодо закінчення війни на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

20 червня 2021, 13:49

Кость, Кстати западенское быдло коим ты являешься никогда к украине никакого отношения не имело! К вам всегда все относились как к собакам, хотя собак ставили выше чем вас)))

ККК

20 червня 2021, 13:46

Кость, Резать окупантов? А кто окупант, ты мовно блеющее быдло!!! Скорее вас мовноблеющих пидорасов вырежут! Вы же не люди, а так, тупой скот на заклание!)))

ККК

20 червня 2021, 13:43

Силой взять Донбасс?))) Это каким же надо быть тупым, чтобы такую чушь нести)))))

Кость

18 червня 2021, 12:11

"Сташинский", тоді, під Іловайськом, ще на всі українці здогадувались, що Путін )(уйло, і пішли в пастку під розстріл впритул, повіривши в його слова по ТБ. Тепер українці будуть різати окупантів не сподіваючись на українські суди, що вий великий піде по мокшанськими болотам.

Кость

18 червня 2021, 12:02

Зелюки хочуть зробити з українських вояків армію терпіл та "потєшні" війська, залякуючи українців штурмами, на кшалт штурмів московитами Грозного.

Сташинский

18 червня 2021, 10:19

Один раз уже пытались "вернуть Донбасс", получили эпичных люлей и родились Минские соглашения. Успокоились. Теперь опять начинаются разговоры о возврате. Это что? Желание выхватить еще волшебный пендель? Путин сказал - не смейте, значит сидите тихо.


Новини