Головна Новини Суспільство події COVID-19 у дітей вражає шлунок
commentss НОВИНИ Всі новини

COVID-19 у дітей вражає шлунок

Основні прояви вважаються респіраторні, по типу респіраторної інфекції з ускладненням по типу пневмонії

21 квітня 2021, 06:19
Поділіться публікацією:

Лікарі розповіли, що коронавірус у дітей негативно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. Британський штам COVID-19 вражає дітей частіше. При цьому найчастіше має кишкові прояви. Про це в інтерв'ю ТСН розповіла дитячий інфекціоніст з Кривого Рогу з 40-річним стажем Світлана Куніцина.

COVID-19 у дітей вражає шлунок

Діти (фото з відкритих джерел)

У дітей набагато частіше, ніж у дорослих фіксується ураження шлунково-кишкового тракту. Основні прояви вважаються респіраторні, по типу респіраторної інфекції з ускладненням по типу пневмонії. Але і шлунково-кишковий синдром теж вважається характерним. Якщо у дорослого населення він зустрічається рідше, то у дітей набагато частіше. Іноді навіть фіксуються форми, коли респіраторний синдром взагалі відсутній, а COVID-19 виявляється тільки травними розладами.

Також у дітей, які підхопили коронавірус, можуть фіксуватися шкірно-слизові зміни: червоні щоки, виражений кон'юнктивіт, почервоніння очей і набряк повік, шкірний висип, "полунична мова".

Нагадаємо, в Україні третя хвиля коронавірусної хвороби пішла на спад, але пора готуватися до наступної, яка очікується восени 2021 року. Про це йдеться в повідомленні голови Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайла Радуцького. Так, в країнах Європи, як і в Україні, менше нових випадків захворювання. У Польщі показник нових хворих впав з 23 тисяч до 7 тисяч, в Чехії — з 13 тисяч до 830, в Італії — з 23 тисяч до 8,8 тисячі в місяць. Деякі держави починають послаблювати карантин. В Україні також фіксують позитивну динаміку, але ряд регіонів ще перебуває в небезпеці. Зокрема, мова йде про харківську, Сумську, Миколаївську області. Там занадто високий рівень зайнятості ліжок в реанімаціях.

Як відомо, в Індії виявили так званий подвійний штам коронавірусу. За словами Радуцького, дослідження цього штаму тривають і він може виявитися небезпечніше, ніж "британський" і "південно-африканський".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини