Головна Новини Суспільство події Чому так звана "ЛНР" завела кримінальну справу на Протасевича
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому так звана "ЛНР" завела кримінальну справу на Протасевича

Терористи звинувачують журналіста у "тероризмі"

27 травня 2021, 17:44
Поділіться публікацією:

Російські найманці з "ЛНР" порушили справу проти білоруського опозиційного журналіста Романа Протасевича, затриманого у Мінську. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Чому так звана "ЛНР" завела кримінальну справу на Протасевича

Роман Протасевич - фото з відкритих джерел

"Генпрокуратура" псевдореспубліки звинуватила його в участі у бойових діях на Донбасі у складі полку Національної гвардії України "Азов"

За інформацією журналістів, бойовики підкреслили, що вважають цей український підрозділ "терористичним". За версією "слідства" окупантів, влітку 2014 року Протасевич нібито добровільно вступив до лав "Азову" і до зими 2015 року воював на Донбасі. Весь цей час він нібито обіймав посаду заступника командира зв'язку другої ударно-штурмової роти.

Нагадаємо, що на виступі в білоруському парламенті так званий глава Білорусі Олександр Лукашенко назвав опозиціонера покидьком, звинуватив його у вбивстві людей на сході України та підготовці "бійні" в країні. Також політик назвав затримання журналіста та його дівчини "суверенною справою" своєї держави.

Зазначимо, що дівчину Романа Протасевича Софію Сапегу підозрюють у кількох злочинах, які були скоєні у період із серпня по вересень 2020 року.

Додамо, що з 26 травня 2021 року Україна припинила авіасполучення з Білоруссю. Українським авіакомпаніям і літакам заборонено виконувати польоти в повітряному просторі республіки.

Крім того, 24 травня уряд Литви ініціював екстренне засідання. Під час його проведення було прийнято рішення заборонити прибуття і відправлення з країни всіх авіарейсів, які проходять над територією республіки Білорусь.

Таке рішення політики прийняли у зв'язку з тим, що 23 травня в Мінську був затриманий засновник опозиційного Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич. Він перебував на борту літака Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни — Вільнюс. Рейс приземлився в національному аеропорту Мінська після отримання повідомлення про мінування, яке не підтвердилося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергей

27 травня 2021, 19:50

Какая мерзкая рожа! За то что воевал в нацистских бандформированиях казнить без суда!


Новини