Головна Новини Суспільство Біженці В українських біженців забирають дітей за кордоном: де найгірша ситуація
commentss НОВИНИ Всі новини

В українських біженців забирають дітей за кордоном: де найгірша ситуація

Через незнання закону та проблеми з документами в країнах ЄС, в українських біженців забирають дітей.

3 квітня 2024, 11:45 comments1037
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розповів про випадки, коли за кордоном в українських біженців забирають дітей. Станом на кінець 2023 року 255 українських дітей забрали у біженців місцеві соціальні служби.

В українських біженців забирають дітей за кордоном: де найгірша ситуація

В країнах ЄС забирають дітей в українських біженців. Фото з відкритих джерел

В інтерв'ю для NV Дмитро Лубінець розповів, що з початку повномасштабного вторгнення збільшилась кількість випадків, коли у батьків чи опікунів забирають дітей соціальні служби в країнах ЄС. 

Омбудсмен пояснює, що серед основних причин щодо вилучення українських дітей від батьків стала відсутність відповідних документів. Ще однією причиною стало неналежне виконання батьківських обов'язків згідно з законодавством Європейського Союзу. До цього переліку входить фізичний вплив на дитину, підвищення голосу або випадки, коли дитину лишили на тривалий час без догляду.

Крім того, соціальні служби в країнах ЄС можуть забрати дитину не лише через проблеми з документами та дії батьків. Ще одним критерієм для вилучення дитини може бути пропуск у школі, а також агресивна поведінка дітей.

Дмитро Лубінець повідомив, що відомо про 255 випадків, коли соцслужби забрали українських дітей з сімей біженців. За його словами, найбільше таких випадків у Німеччині, де забрали 71 дитину. Далі Польща – 33, Італія – 25, Чехія – 24 та Швеція – 17.

Наразі омбудсмен з прав людини намагається повернути вилучених дітей до батьків, а також додає, що більшість випадків можна було б уникнути, якби українські біженці краще знали законодавство країн ЄС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Верховній Раді пропонують збільшити виплати при народженні дитини в Україні.

Також "Коментарі" писали, чому у Франції так мало українських біженців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини