Головна Новини Суспільство події У Верховній Раді запропонували значно збільшити виплати при народженні дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді запропонували значно збільшити виплати при народженні дітей

Протягом останніх 10 років народжуваність в Україні скоротилася на 40%

15 березня 2024, 15:30 comments2158
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді України було зареєстровано законопроект, націлений на посилення підтримки сімей при народженні дитини. Основний акцент пропозиції – збільшення фінансової підтримки для новонароджених, що є вкрай важливим у контексті скорочення народжуваності, яке спостерігається в Україні протягом останніх десятиліть.

У Верховній Раді запропонували значно збільшити виплати при народженні дітей

Збільшення допомоги при народженні дитини в Україні

Згідно з чинним законом розмір виплат при народженні дитини встановлено на рівні 41 тис. 280 грн. Ця сума не переглядалася з 1 липня 2014 року. Відповідно до поточного порядку, батьки отримують одноразово 10 тис. 320 грн, а частину суми, що залишилася, — у вигляді щомісячних виплат у розмірі 860 грн протягом наступних 36 місяців.

Новий законопроект пропонує докорінно змінити підхід до розміру виплат, пов'язуючи їх із прожитковим мінімумом для дітей віком до шести років, актуальним на момент народження дитини. В результаті, допомога при народженні первістка складе еквівалент 150 прожиткових мінімумів, для другої дитини — 100, а для третьої та кожної наступної — 50 прожиткових мінімумів. Одноразова виплата у двадцятикратному розмірі прожиткового мінімуму буде здійснюватися відразу після народження дитини, а решту коштів буде розподілено рівними частинами протягом 36 місяців.

Крім збільшення фінансової підтримки, законопроект передбачає запровадження одноразової натуральної допомоги "пакет малюка", яка має бути надана сім'ї протягом 30 днів з моменту народження дитини.

Ці заходи покликані не лише забезпечити більш ефективну підтримку сім'ям із новонародженими, а й стимулювати зростання народжуваності в Україні, де за останні десять років спостерігалося скорочення кількості народжень на 40%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини