Головна Новини Суспільство Біженці Біла пляма на карті ЄС: чому у Франції так мало українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

Біла пляма на карті ЄС: чому у Франції так мало українських біженців

Через бюрократію, мову, географічну віддаленість, Франція стала країною, яка прийняла найменше українських біженців у порівнянні до населення країни серед членів ЄС,

25 березня 2024, 15:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після повномасштабного вторгнення Росії з України по країнах Європи виїхало понад чотири мільйони українців. Вони знайшли прихисток у багатьох країнах, однак найбільшим виключенням з цього стала Франція, яка опинилась білою плямою на карті Європи для українських біженців.

Біла пляма на карті ЄС: чому у Франції так мало українських біженців

Кількість українських біженців до населення країни. Фото з відкритих джерел

З 4,3 мільйона українських біженців, які отримали статус "тимчасового захисту" в ЄС, у Франції оселилось лише 64,7 тисячі українців. Натомість Німеччина прийняла 1,2 млн, а Польща близько мільйона. Наприклад невелика за площею та населенням Ірландія прийняла близько 100 тис. біженців з України.

Якщо ж взяти співвідношення українських біженців до населення країн, то у Польщі, Чехії, Болгарії та країнах Балтії 25 біженців на 1000 громадян. Ау Франції на тисячу французів лише один українець.

Аналітики виділяють кілька причин, чому у Франції так мало українських біженців. Першою причиною стала мова, адже в слов’яномовних країнах біженців з України більше, ніж в інших. 

Крім мови, це також географічна віддаленість Франції, менша фінансова підтримка та відсутність широкої української громади, яка вже жила б в країні до початку війни.

"Наскільки я розумію, Франція просто не відповідає жодній із цих трьох вимог", — вважає Євгенія Близнюк, генеральна директорка компанії Gradus, яка досліджує життя українських біженців.

Правозахисники ще однією причиною малої кількості українських біженців називають бюрократію у Франції. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Німеччині хочуть скасувати виплати для 200 тисяч українських біженців.

Також "Коментарі" писали, що в ООН пояснили, чи може Україна мобілізувати українських біженців з-за кордону



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини