Головна Новини Суспільство Біженці У Німеччині хочуть скасувати виплати для 200 тисяч українських біженців: хто в групі ризику
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині хочуть скасувати виплати для 200 тисяч українських біженців: хто в групі ризику

Біженців з України чоловічої статті хочуть позбавити соціальних виплат у Німеччині. Головний аргумент такої ініціативи стимулювати їх повернення в Україну для участі у війні.

24 березня 2024, 15:05 comments1609
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український уряд закликає чоловіків призовного віку повертатись в Україну для участі у війні та підтримці економічної стабільності країни. Цю ідею підтримує німецька опозиція, яка закликає скасувати виплати для українських біженців чоловічої статті, яких у Німеччині знаходиться понад 200 тисяч.

У Німеччині хочуть скасувати виплати для 200 тисяч українських біженців: хто в групі ризику

Українські біженці в Німеччині. Фото з відкритих джерел

В останні місяці Росія отримала незначні успіхи на фронті, однак українська армія стабілізувала ситуацію. Попри це, експерти наголошують, що через недостатню кількість озброєнь від союзників та мобілізаційного ресурсу Україна може втратити ще більше територій.

Як наслідок, західні політики почали обговорювати можливі стимули для повернення чоловіків в Україну. Одну з ідей запропонував опозиційний депутат Християнського демократичного союзу Німеччини Флоріан Хан.

Хан пропонує позбавити українських чоловіків соціальних виплат. За його словами виплата грошей для українських біженців чоловічої статті є додатковим стимулом ухилятись від призову на військову службу в Україні. 

Пропозицію Флоріана Хана розкритикували в німецькому уряді. Зокрема представник Вільної демократичної партії Александер Мюллер наголосив, що усі біженці мають можливість бути в Німеччині та отримувати кошти незалежно від їхньої статті чи громадянства.

Наразі в Німеччині перебуває близько 1,65 мільйона українських біженців. З них 200 тисяч — це чоловіки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Німеччині кількість українських біженців сягнула нового максимуму.

Також "Коментарі" писали про міністра оборони Словаччини, який заявив, що в Україну потрібно повернути чоловіків-біженців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини